SAP přivezl do Prahy interaktivní kamion a ukázal možnosti inteligentního podnikání

PRAHA, Česká republika – 17. září 2018 — Společnost SAP přivezla do Prahy v rámci evropské tour pojízdnou laboratoř nabízející 360stupňový zážitek s dotykovou stěnou, hlasovým ovládáním a živými demo ukázkami. Interaktivní kamion se nachází u Edenu do středečního rána, kdy se vydá na další cestu. Souběžně probíhá také konference SAP NOW Week 2018, která v rámci čtyř tematicky zaměřených dnů představí technologické trendy a zkušenosti českých i mezinárodních firem.

The Intelligent Enterprise Tour – Inovace na kolech

Kamion dlouhý 16,5 metrů a vážící 25 tun je pojízdnou laboratoří na 14 kolech plnou inspirativních ukázek, které vycházejí z referenčních obchodních scénářů. Díky dotykové stěně, možnosti ovládání hlasem a živým demo ukázkám poskytuje interaktivní 360stupňový zážitek. Návštěvníkům tak umožňuje jednoduše pochopit, jak mohou technologie, jako jsou blockchain, internet věcí, strojové učení a další, pomoci firmám v inteligentním podnikání.

„Díky kamionu jsme přivezli ukázky využití nových technologií přímo k českým zákazníkům. Ti tak mohou názorně vidět, jak přesně jim naše řešení dokáží pomoci v jejich podnikání napříč nejrůznějšími průmyslovými odvětvími. Zákazník potom může spolu s kolegy z inovační laboratoře vyvinout prototyp řešení pro svůj konkrétní případ, a to za pouhých pět dnů. Díky tomu velmi rychle uvidí dopady adopce nových technologií, ještě než dané řešení naimplementuje,“ vysvětluje přínos kamionu Peter Demuth, ředitel pre-sales oddělení SAP ČR a SAP Slovensko.

V kamionu se nachází kompletní replika projektu SAP City, jehož originál je v německé centrále SAP ve Walldorfu. Pojízdná replika umožňuje ukázat využití technologií širokému obecenstvu v rámci evropských měst, do kterých postupně míří. Jedním ze scénářů je řídicí, analytický a monitorovací systém chytré městské infrastruktury SAP SmartCity, který zahrnuje inteligentní osvětlení, veřejnou Wi-Fi, nabíjecí stanice elektromobilů, chytré lavičky a další technologie pro řízení efektivity města a zpříjemnění života jeho obyvatelům.

„Podle našeho nedávného průzkumu zaměřeného na malé a střední podniky budou firmy ještě více zvyšovat své investice do technologií. Právě kamion, který do Prahy společnost SAP přivezla, je praktickou a originální pomůckou k rychlejší adaptaci nových řešení,“ říká Irena Bartoňová Pálková, viceprezidentka Hospodářské komory ČR.

SAP NOW Week 2018 – Čtyři dny plné trendů a praktických ukázek

Letos poprvé přišla společnost SAP s novým konceptem SAP NOW, který nahradil dosavadní SAP Forum. Čtyřdenní konference probíhající od pondělí do čtvrtka v Metronom Business Center nabízí 6 velkých témat včetně IT, financí, obchodu a marketingu, logistiky a výroby, lidských zdrojů a veřejné správy. Zástupci SAP z České republiky i ze zahraničí připravili spolu s partnerskými společnostmi program plný přednášek, seminářů, ukázek a simulací.

„S rostoucí dostupností technologií je důležité umět vysvětlit a názorně ukázat, co vlastně přinášejí a v čem dokážou pomoci. Proto chceme zákazníkům zprostředkovat možnost si tyto novinky na vlastní kůži odzkoušet. Cílem celé konference SAP NOW je, aby si z ní hosté odnesli velkou dávku inspirace pro využití chytrých technologií přímo pro jejich byznys,“ okomentovala Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR.

Generálním partnerem konference SAP NOW Week je Intel. Hlavními partnery jsou společnosti Accenture, AKT, Atos, CGI, con4PAS, Consulting 4U, Deloitte, e-point, Foxconn 4Tech, itelligence, IXTENT, Mibcon, miraclIS, Ness, Plaut Consulting CZ, S&T CZ, Sabris, Success Solutions a SUSE. Partnery jsou AIMTEC, Cloud4com, EFFIIS Consulting and programming, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi Data Systems, Invelt, ORIWIN, Thales eSecurity a Zebra. Mediálními partnery jsou ICT Revue, IT Systems a Reseller Magazine. Všem partnerům tímto děkujeme!

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 404 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services, SAP Ariba a SAP Concur. Další informace naleznete na www.sap.com nebo na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru