Za každý třetí únik dat pykal zaměstnanec propuštěním

  • Elektricky poháněné nákladní vozidlo s palivovými články bude uvedeno na trh v roce 2019
  • Nákladní vozidlo dává najevo své ekologické vlastnosti osobitým designem
  • Plány pro evropský trh budou zveřejněny na veletrhu IAA Užitkové vozy 2018

Hyundai zveřejnil první skicu nového nákladního vozidla s palivovými články, které bude uvedeno na trh v roce 2019. Automobilka představením elektricky poháněného nákladního vozidla s palivovými články dosáhne po modelech ix35 Fuel Cell a NEXO dalšího milníku, jímž upevní své vedoucí postavení v oblasti techniky palivových článků.

Elektricky poháněné nákladní vozidlo s palivovými články se může pochlubit osobitým designem, jímž se odlišuje od ostatních užitkových vozidel Hyundai. Jednoduchý a čistý design tohoto nákladního vozidla je zároveň také mimořádně aerodynamický, a to nejen díky spoileru a bočním prvkům.

Maska chladiče symbolizuje vodík svými geometrickými tvary a vozidlu dodává jedinečný a působivý vzhled. Vozidlo demonstruje své ekologické vlastnosti použitím ikonické modré barvy a odvážným grafickým zpracováním bočních ploch návěsu, které vizualizuje dynamický charakter.

Hyundai na veletrhu IAA Užitkové vozy 2018, který se uskuteční v německém Hannoveru, oznámí své plány pro blízkou budoucnost. V jejich rámci bude elektricky poháněné nákladní vozidlo s palivovými články uvedeno na evropský trh ekologických užitkových vozidel v příštím roce. Korejský výrobce zároveň na veletrhu zveřejní také specifikace daného průkopnického vozidla.

Hyundai nedávno rovněž úspěšně absolvoval první jízdu autonomní soupravy tahače s návěsem na dálnici v Jižní Koreji. Nákladní vozidlo Hyundai Xcient ujelo přibližně 40 km po silniční komunikaci mezi městy Uiwang a Incheon, a to s velkým přívěsem, který simuloval přepravu nákladu. Hyundai tím prezentoval další významný krok ve vývoji inovativní techniky pro budoucí mobilitu.