Ajťáci jsou imunní vůči náborům firem. Zaujmout je pomůže smitio

Brno, 13. září 2018 – Nepřesné informace o technologiích, zdlouhavé přijímací řízení či neznámá výše platu. To vše zabíjí zájem IT specialistů o nabízené pozice hned v zárodku. České firmy trápí jejich akutní nedostatek, při náboru však často samy selhávají. Neberou v potaz, co je pro IT specialisty při výběru práce skutečně důležité – konkrétní projekt a technologie. Na to nově reaguje kariérní platforma smitio. Umožní firmám oslovit IT specialisty způsobem, kterému rozumějí, a propojit manažery projektů přímo s uchazeči. Říká to Radoslav Pittner, CEO a spoluzakladatel smitia.

„IT specialisté nechtějí ztrácet čas s inzeráty o moderním pracovním prostředí a litrech kávy. Chtějí pracovat na inovativních projektech se zajímavou technologií a ve své profesi se posouvat,“ říká Radoslav Pittner, který dříve vedl kariérní centrum brněnské Masarykovy Univerzity a zkušenosti sbíral i na univerzitách v Cambridge, Berkeley a Stanfordu. Smitio podle něj reaguje na trendy v HR, které jsou již teď například v USA jasně patrné.

Proto smitio IT specialistům umožňuje filtrovat projekty podle technologií a při vyplnění profilu dokáže vhodné projekty automaticky vyhledávat. Pokud specialistu projekt zaujme, může se spojit bez dalších prostředníků přímo s jeho manažerem. „Odpadá tím zdlouhavý náborový proces, ve kterém se mnohdy uchazeč dozví pro něj to nejdůležitější až ve třetím kole pohovoru,“ vysvětluje Marek Bureš, CTO a spoluzakladatel smitia, který je sám bývalý IT specialista a náborové neduhy firem si mnohokrát vyzkoušel na vlastní kůži.

Po spuštění provozu v polovině srpna smitio téměř okamžitě vzbudilo zájem několika desítek firem. V prvním týdnu od spuštění se zaregistrovalo více než 100 zájemců o nabídky a došlo k desítkám propojení mezi specialisty a manažery. „Máme teď konečně k dispozici nástroj, který přesně odpovídá tomu, jak ajťáci náborový proces vnímají, a který mi jako jejich budoucímu šéfovi ušetří spoustu práce,“ říká Petr Gerych ze společnosti Aukro, která smitio používá od samého počátku.

Smitio je určené pouze pro IT firmy a IT specialisty. Ti mohou projekty procházet volně a zdarma. „Jelikož si personální agentura za jednoho zaměstnance řekne až o čtyři měsíční platy, jsme schopni firmám ušetřit statisíce ročně. Zároveň míříme na aktivní specialisty, kteří sami příležitosti vyhledávají. Tím pádem se firma nemusí bát o jejich motivaci,“ objasňuje Radoslav Pittner. „Nejsme headhunteři, pomáháme vytvářet týmy tím, že přímo spojujeme lidi, kteří k sobě patří,“ doplňuje.

O smitiu

Smitio je jediná kariérní platforma, která bez prostředníků propojuje IT specialisty s projektovými týmy. Smitio je platforma od lidí v IT pro IT komunitu a bylo založeno v Brně Radoslavem Pittnerem a Markem Burešem. Prezentuje projekty IT firem a do náboru zapojuje přímo manažery těchto projektů. Jeho cílem je, aby IT specialisté našli všechny důležité IT projekty a firmy zase ideální kandidáty do svých projektových týmů. Více informací najdete na smitio.com.