Nový Hyundai i30 Fastback N předvede svůj výkonový potenciál na cestě z Říma do Paříže

  • Zcela nový i30 Fastback N odhalí na cestě z Říma do Paříže sofistikovaný a elegantní design v kombinaci s osvědčenou radostí z řízení vozu N
  • První ostré pětidveřové kupé v segmentu C pojede na limitu, aby stanovilo nový rekord
  • Zcela nový i30 Fastback N bude druhým vysokovýkonným modelem Hyundai v Evropě, který nabídne stejně strhující potěšení z jízdy jako úspěšný pětidveřový hatchback i30 N

Hyundai Motor poskytuje první pohled na zcela nový model i30 Fastback N před jeho oficiálním odhalením 26. září. Profesionální jezdci divize Hyundai Motorsport, Gabriele Tarquini a Thierry Neuville, předvedou výkonový potenciál prvního ostrého pětidveřového kupé v segmentu C a poměří své síly při jízdě z Říma do Paříže ve snaze stanovit nový rekord. Vysokovýkonné kupé podrobí jízdě na limitu krátce před jeho oficiální premiérou na Pařížském autosalonu.

Zcela nový i30 Fastback N přebírá vynikající vlastnosti úspěšného pětidveřového hatchbacku i30 N a nabízí je v jedinečné karosářské variantě pětidveřového kupé. Výkonný motor a skvěle nastavený podvozek jsou předpokladem, že i druhý vysokovýkonný model značky na evropském trhu bude u zákazníků velmi žádaný.

Kolébkou produktové řady Hyundai N jsou aktivity značky Hyundai v motoristickém sportu, včetně účasti v mistrovství světa v rallye FIA WRC (World Rally Championship) a mezinárodních mistrovstvích cestovních vozů TCR (Touring Car Racing). „N“ symbolizuje Namyang, globální výzkumné a vývojové centrum Hyundai v Koreji, a Nürburgring, sídlo evropského testovacího centra Hyundai, kde probíhá další vývoj a testování modelů N.

Výsledky závodu o světový rekord a další informace o zcela novém modelu i30 Fastback N budou zveřejněny 26. září 2018.