O2 Smart Box má novou funkci Rodičovský dohled. Zákazníci O2 dostanou notifikaci, když se jejich děti připojí k internetu.

Nová funkce doplňuje Rodičovskou kontrolu spuštěnou už v březnu letošního roku. Ta na zákazníkem určených zařízeních zablokuje ve vybrané dny, hodiny a minuty v týdnu přístup k internetu přenášeného prostřednictvím Wi-Fi sítě i kabelem. “Pro snadnější užívání jsme přidali i rozvrh takzvané ” Školní noci”, který automaticky stanoví časové rozmezí od 22:00 do 7:00 hodin ve vybrané dny. Děti tak budou na vyučování a písemky lépe odpočaté,” popisuje Roman Bacík, produktový manažer O2 a dodává, že samozřejmostí jsou i režimy na Všední dny a v případě nutnosti na Každý den. Pokud chce rodič dítěti internet zcela omezit, může zablokovat přístup přímo ze svého mobilního telefonu – stačí v menu přejít na položku Rodičovský dohled a zvolit možnost Blokovaný,” doporučuje Bacík.

Výhodou je, že nastavení obou zmiňovaných funkci je prostřednictvím aplikace O2 Smart Boxu velmi jednoduché a uživateli nezabere více než 5 vteřin. U Rodičovského dohledu stačí v sekci Robot zvolit pravidlo dohledu a vybrat zařízení, u kterých si zákazník přeje dostávat notifikaci o připojení na Wi-Fi. Pokud chce zákazník nastavit Rodičovskou kontrolu, vybere požadované zařízení v záložce Wi-Fi a síť a zvolit jednu z možností v sekci Přístup k internetu.

O2 Smart Box