Kaspersky Lab vylepšila řešení Kaspersky Small Office Security pro malé firmy

20. září 2018 – Malé firmy s maximálně 25 zaměstnanci se setkávají s téměř stejným množstvím kybernetických hrozeb jako velké korporace. Na rozdíl od nich se ale spíše než na IT bezpečnost soustředí na růst svého podnikání. Společnost Kaspersky Lab jim proto nabízí vylepšené bezpečnostní řešení Kaspersky Small Office Security, díky němuž se nebudou muset starat o správu systémů a zaměstnávat odborníka na tuto oblast. Vylepšené řešení firmám nabízí prvotřídní ochranu před malwarem, finančními podvody, phishingem a dalšími hrozbami. Nejnovější verze navíc poskytuje rozšířenou ochranu serverů a také automatické stahování aktualizací. Díky tomu neohrozí počítačovou síť firmy žádné skryté zranitelnosti.

Bezmála třetina (32 %) malých firem svěřuje oblast kybernetické bezpečnosti zaměstnancům, kteří s tímto oborem nemají vůbec žádné zkušenosti. Proto je velmi důležité, aby společnosti používaly bezpečnostní řešení, která umožňují jednoduchou instalaci a dají se snadno ovládat.

Novou verzi Kaspersky Small Office Security (KSOS) nainstalujete během několika minut. Webový ovládací panel poskytuje veškeré informace o chodu a využití produktu – informace o licencích, uživatelské aktivitě a jejich zařízeních nebo údaje o dalších nainstalovaných produktech.

Poté, co je řešení nainstalováno na všech firemních zařízeních, nevyžaduje žádnou další péči. Zaměstnanci se tak mohou plně věnovat svým projektům a chodu firmy, aniž by se museli starat o kybernetickou bezpečnost. Vylepšené Kaspersky Small Office Security navíc upozorní uživatele na případné nebezpečí pouze v případě, kdy je to opravdu nutné. Nebude tak docházet k přerušování kancelářských aplikací nebo video hovorů.

Ochrana dat před malwarem, ransomwarem a krypto-minery na všech zařízeních

Ransomware si i nadále vybírá své oběti mezi malými firmami. Vyplývá to z průzkumu Kaspersky Lab, podle kterého za posledních 12 měsíců bylo malwarovou infekcí ovlivněno 37 % malých firem. Aby firmy vlivem ransomwaru nepřicházely o svá data, zahrnuje vylepšený Kaspersky Small Office Security funkci System Watcher, která ochrání složky operačního systému Windows jak na serverech, tak počítačích. Řešení kromě dalších bezpečnostních vrstev detekuje kybernetické hrozby, čímž pomáhá firmám chránit svá data. Zabraňuje infiltraci systému podvodnými praktikami, zálohuje důležitá data a v případě, že je to nutné, provede rollback systému.

Řešení také reaguje na nejnovější hrozby, jakými se ukázaly být krypto-minery. Podle statistik tato hrozba v letech 2017-2018 zasáhla 2,7 milionu uživatelů. Minery zneužívají výpočetní výkon osobních počítačů, mobilů a serverů k nelegálnímu těžení kryptoměn. Kvůli tomu musejí firmy platit vyšší účty za elektřinu, přičemž jim minery výrazně zpomalují počítače a systémy. KSOS firmám přináší ochranu před těmito nechtěnými těžaři.

Automatické vyhledávání aktualizací jednotlivých aplikací zbaví pracovníky malých firem rutinních činností a zároveň minimalizuje riziko, že kyberzločinci zneužijí zranitelnosti programů. Řešení podporuje bezpečné surfování na internetu prostřednictvím soukromého módu. Poskytuje také ochranu před phishingem, spamy a reklamními bannery. Kaspersky Lab se postará i o zabezpečení finančních transakcí prostřednictvím modulu Safe Money. Díky této službě se všechny stránky spojené s online platbami otevírají ve speciálním chráněném prohlížeči.

Kaspersky Small Office Security je určený pro firmy s 5 až 25 zaměstnanci. Více informací se o tomto a dalších řešeních pro malé firmy od Kaspersky Lab dozvíte na této stránce: https://www.kaspersky.cz/small-office-security.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností již více než 20 let. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb nové generace zaměřených na ochranu podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.