Liberec Makers: iQLANDIA zve v říjnu na festival nadupaný technologiemi

(Liberec, 24. září 2018) – Absolutní bomba! První technologický a kutilský festival pod názvem Liberec Makers chystá liberecká iQLANDIA společně s podnikatelským inkubátorem Lipo.ink a Startup Yard. Akce se uskuteční v rámci Noci vědců v pátek 5. října 2018. Děti i dospělé čeká řada workshopů. Seznámí se například s 3D tiskárnami nebo vývojem počítačových her.  Chybět nebude ani let dronem!

„Liberec Makers je jednodenní festival zaměřený na moderní technologie a je určen nejen pro děti a mládež zhruba od 10 let, ale i pro nadšence všech věkových skupin. Uskuteční se na Noc vědců u nás v iQLANDII. Festival nabídne čtyři opravdu zajímavé workshopy, vybrané z nich poběží během dne i dvakrát, abychom uspokojili všechny zájemce,“ říká Petr Desenský, manažer pro vědu a vzdělávání ze science centra. Organizátoři očekávají o Liberec Makers velký zájem, proto všichni, kteří se budou chtít akce zúčastnit, si své místo budou muset zarezervovat, a to přes webové stránky iQLANDIE.

A na co že se návštěvníci mohou těšit? Představí se leader v oblasti 3D tiskáren Prusa Research nebo vývojáři z Warhorse studia, kteří lidem nejenom prozradí, jak vznikají třeba rytíři ve hře Kingdom Come, ale co vůbec obnáší stát se takovým tvůrcem her. V rámci workshopu Hardwaria  si účastníci zase vyzkouší společně s lektorem sestavit alarm. Půjde o jednoduchý detektor pohybu na bázi PIR propojený s aplikací IFTTT, která umožňuje notifikace na chytrém telefonu. Alarm umí detekovat pohyb, náklon i otřes a funguje rovněž jako teploměr. Navíc děti i dospělé seznámí s IoT (Internet of Things).  Liberec Makers odstartují dronaři. „Ti obeznámí návštěvníky jak s jednotlivými druhy dronů, tak i tím, kde a k čemu se využívají. Pak se drony vznesou do vzduchu,“ uzavírá Petr Desenský z iQLANDIE.

Více informací na:
www.iQLANDIA.cz
www.liberecmakers.cz/ 

Harmonogram:

16.00 – 17.00 lety dronem na parkovišti před iQLANDIÍ
17.00 – 17:45 workshopy firem Prusa Research, Warhouse studio a Hardwario
18.00 – 18:45 workshopy firem Prusa Research, Warhouse studio a Hardwario

Každé dítě může přijít pod dohledem dospělého (tzn. 1 dítě + 1 dospělý nebo 2 děti + 1 dospělý.)  Kapacita je omezena na 25 osob. Změna programu vyhrazena. Registrace na Liberec Makers platí i na Noc vědců 2018.

IQLANDIA, o. p. s., je členem České asociace science center.