Svět IT ve finančnictví láká na technologické inovace

Program letošního ročníku konference Svět IT ve finančnictví láká na technologické inovace ve finančním sektoru (FINTECH), využití blockchainu v bankovnictví a pojišťovnictví, zkušenosti z implementace PSD2, kyberbezpečnost i biometriku. Zavítejte 18. října do Prahy, kde se v prostorách Konferenčního centra Hotelu Grandior celá akce uskuteční.

V průběhu prvního konferenčního bloku, jehož nosným tématem bude blockchain, pořadatel nabídne pohled na problematiku hned z několika úhlů. Jan Tomíšek z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL rozebere, jaké konkrétní překážky a rizika mohou být spojeny s různými aplikacemi blockchainu ve finančním sektoru (od ochrany soukromí, přes specifickou sektorovou regulaci, až po obecné otázky odpovědnosti) a jaké mohou být cesty jejich řešení.  Petr Čermák z IBM Global Business Services se zamyslí nad reálnými scénáři využití technologie blockchain ve finančním sektoru, nad nutností sečkat s čím přijde  fintech a start up scéna, popíše  jaké platformy  se aktuálně prosazují a přiblíží, zda lze použité technologie považovat již za dostatečně zralé. Dvojici přednášejících se svojí případovou studií na zabezpečený přístup k aplikaci doplní Radovan Gibala z F5 Networks.

Druhý blok přednášek odstartuje Josef Donát z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL, který se s účastníky podělí o zkušenosti z implementace PSD2 v předních českých finančních institucích. Na jaké otázky naráží poskytovatelé platebních služeb v praxi a jak situaci zkomplikovalo GDPR?

PSD2 a API, jednoho z nejčastěji zmiňovaných témat v bankovnictví, se ve svém příspěvku poněkud netradiční formou dotkne Štěpán Kouba z České spořitelny. Na základě zkušenosti České spořitelny s několikaletou implementací API a spolupráce s třetími stranami, se podělí o to, jaké praktické problémy musí banky vyřešit, aby API zapadlo do stávající organizace banky. Také se zamyslí nad tím, jak lze na PSD2 a API dlouhodobě vydělávat.

Fanoušci konkrétních případových studií si přijdou na své i v druhém konferenčním bloku, kde vystoupí Petr Blažek ze společnosti TurboConsult. Věnovat se bude integraci řešení dynamického biometrického podpisu do business procesů . Jako příklad mu poslouží úspěšná integrace Sign+ a  přínosy, které zavedení technologie DBP s sebou přineslo.

Program konference uzavře svým příspěvkem Kamil Rataj z Banky CREDITAS, v němž účastníkům předá bližší informace o Richee – první české multibankovní aplikaci.

Program, představení přednášejících a registrace na: https://financnictvi.konference.cz/