Uživatelé Taxify budou nyní znát přesnou cenu za jízdu už před jejím začátkem

Přední evropská přepravní platforma Taxify uvádí novinku v podobě dopředu stanovené ceny za jízdu. Toto vylepšení je dostupné již dnes v pondělí 24. září. Zákazníci tedy uvidí cenu ještě před samotným započetím přepravy.

2018-05-30 17_47_35-Taxify - Jízda na jedno kliknutí

“Dlouho měli zákazníci v českých městech možnost vidět v aplikaci Taxify poměrně přesný odhad ceny jízdy. Teď jdeme ještě o krok dále. Aplikaci jsme upravili tak, aby cestující znali přesnou cenu už před objednávkou. Tímto krokem chceme ještě dále vylepšit ochranu spotřebitele a přizpůsobit aplikaci očekáváním uživatelů v 21. století. Dopředu stanovená cena zbaví cestující jakékoli nejistoty a ještě lépe je ochrání před jakýmikoli překvapeními,” říká Roman Sysel, šéf Taxify pro Českou republiku a Slovensko.

Přesná cena za přepravu bude vypočítána na základě očekávaného času trvání a vzdálenosti jízdy. Bude rovněž brát v potaz aktuální situaci dopravy ve městě a poptávku po přepravě v daném okamžiku. V případě, že bude poptávka vysoká, uvidí zákazník aktualizaci ceny jízdy ještě před objednávkou. Cena zůstane stejná po celou dobu jízdy za předpokladu, že místo vyzvednutí a vyložení zákazníka se v jejím průběhu nezmění. V případě, že v průběhu jízdy zákazník zvolí jiný cíl, dojde také k aktualizaci ceny.

Tato novinka je dostupná od pondělí 24. září. Aby ji uživatelé aplikace mohli využívat, musí si v App Store nebo na Google Play stáhnout její nejaktuálnější verzi.

O Taxify

Taxify je aplikace propojující řidiče s cestujícími. Vznikla v Talinnu, kde má také sídlo. V současné době působí ve více než 20 zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a  Střední Americe. Po celém světě pro Taxify pracuje tým přesahující 200 lidí. Mnozí z nich dříve působili ve firmách typu Skype, TransferWise nebo Google. Nyní je nejrychleji rostoucí aplikací svého druhu v Evropě. V srpnu 2017 Taxify ohlásila uzavření strategického partnerství s platformou Didi Chuxing. Jeho cílem je zvětšení tržního podílu v Evropě a Africe. Aplikace je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a CEO je Markus Villig.