Česko má nejlepší kvalitu videa přes mobilní telefon

Z měřených 69 zemí celého světa se Česká republika umístila na prvním místě. Matadoři v oblasti mobilních datových služeb jako Finsko či Estonsko se nedostali ani do první desítky.

Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu společnosti OpenSignal.

Praha 27. 9. 2018:

Pouze 11 ze 69 zemí světa získalo hodnocení „Velmi dobré“ v oblasti uživatelské zkušenosti při sledování videa v mobilním telefonu. Česká republika se umístila na prvním místě, následovalo Maďarsko, Norsko, Belgie, Spojené Arabské Emiráty a Singapur. V testu byla posuzována zejména rychlost a kvalita přehrávání. V 11 zemích s nejlepší kvalitou se video spustilo na mobilním telefonu velmi rychle a málokdy se zastavilo i při vyšší kvalitě rozlišení. Zajímavé je, že v první jedenáctce byly kromě dvou asijských zemí zastoupeny pouze evropské země, a to zejména ze střední a východní Evropy.

České mobilní sítě patří dlouhodobě k nejkvalitnějším v Evropě. Mezinárodní srovnání potvrzuje, že jsme premianti i v celosvětové konkurenci,“ říká Jiří Grund, výkonný ředitel APMS.

Měření uživatelské zkušenosti se zaměřovalo zejména na kvalitu obrazu, rychlost spuštění a celkovou stabilitu přehrávání videa. Data byla získána z celkového počtu 87 mld. měření na celkem 8 milionech mobilních zařízení v rámci 69 zemí světa. Test probíhal od půlky května do půlky srpna roku 2018.

Více o měření: https://opensignal.com/reports/2018/09/state-of-mobile-video