Nový firewall ATP přináší nejlepší ochranu malých a středních organizací

Praha, 26. 9. 2018 – Společnost Zyxel Communications dnes představila novou řadu firewallů ATP (Advanced Threath Protection), která malým a středním organizacím přináší cenově dostupný nástroj na ochranu jejich sítí a dat, a to dokonce i před zero-day útoky (útoky nultého dne), s nimiž si neporadí běžná bezpečnostní řešení.

Zyxel ATP je brána typu „all-in-one“, která pro odhalení a blokování známých i neznámých hrozeb kombinuje škálovatelný cloudový sandboxing s mnoha dodatečnými bezpečnostními vrstvami.

Zyxel ATP: pokročilá ochrana před hrozbami

„Loňská epidemie ransomware byla varováním všem, kteří se mylně domnívají, že cílem útoků jsou jen uživatelé pracující s citlivými informacemi nebo s vysokými finančními obnosy,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel CEE společnosti Zyxel. „Problém dále zhoršují neznámé hrozby. Ty nelze zastavit pomocí běžných bezpečnostních řešení a navíc se objevují stále častěji – jen v druhém pololetí loňského roku jejich počet vzrostl o 40%. Nejmodernější technologie, která je pro ochranu před těmito hrozbami nezbytná, doposud byla mimo finanční možnosti většiny malých a středních organizací.“

S příchodem řady ZyWALL ATP a její ochrany na více vrstvách to však už neplatí. První ochrannou linii tvoří sandboxing, který neznámé a potenciálně rizikové datové pakety spouští v bezpečném a skrytém prostředí, kde před jejich uvolněním, nebo naopak zablokováním, ověří jejich bezpečnost.

Mnohé hrozby se do sandboxu ani nedostanou. Stejně jako většina bezpečnostních řešení i Zyxel ATP příchozí datové pakety hodnotí podle integrity jejich podpisu. Vedle toho, že z důvěryhodných zdrojů, jako např. od společnosti Bitdefender, získává pravidelné aktualizace o nově označených podpisech, Zyxel ATP navíc dostává neustálé aktualizace o každé nové hrozbě zjištěné každým dalším firewallem ATP z celého světa.

Bezplatná zlatá licence na rok

Jakožto komplexní řešení, které neutralizuje hrozby ve všech jejich podobách, je firewall Zyxel ATP opevněn několika dodatečnými ochrannými vrstvami: webovým zabezpečením (filtry obsahu a botnetů), zabezpečením aplikací a elektronické pošty, detekcí a prevencí průniků, geoblokováním, funkcí řízeného přístupového bodu a službou SecuReporter. Poslední z uvedených představuje nejmodernější cloudovou službu pro analýzu bezpečnosti dat a generování srozumitelných a snadno použitelných provozních informací. Firewall Zyxel ATP je dodáván s roční zlatou licencí, takže uživatelé mají dostatek času na využití všech jeho předností. Zejména malým organizacím do 50 uživatelů je určena verze ATP200, která se vyznačuje propustností 1800 Mbps. Všechny potřeby středních organizací, které mají do 100 uživatelů, uspokojí verze ATP500 s propustností 2600 Mbps.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.