Společnost Red Hat oznámila ekonomické výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2019

  • Celkové výnosy za 2. čtvrtletí ve výši 823 milionů amerických dolarů, meziroční nárůst o 14 %, resp. 14 % v konstantní měně
  • Výnosy z předplatného souvisejícího s vývojem aplikací a dalšími novými technologiemi za 2. čtvrtletí ve výši 196 milionů amerických dolarů, meziroční nárůst o 31 %, resp. 31 % v konstantní měně
  • Stav odložených výnosů na konci čtvrtletí ve výši 2,4 miliard amerických dolarů, meziroční nárůst o 17 %, resp. 19 % v konstantní měně

Společnost Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámila finanční výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2019, který skončil 31. srpna 2018.

„Zákazníci i nadále upřednostňují iniciativy zaměřené na digitální transformaci a využívají hybridních cloudových technologií Red Hat k modernizaci svých aplikací a zvyšování účinnosti a efektivity podnikání,“ uvedl Jim Whitehurst, prezident a výkonný ředitel společnosti Red Hat. „Náš strategický význam mezi zákazníky posílil díky rozšíření portfolia technologií, o čemž ve druhém čtvrtletí svědčí množství zakázek v hodnotě přes pět milionů amerických dolarů s více než dvojnásobným meziročním nárůstem.“

„Výsledky za druhé čtvrtletí odpovídají našemu odhadu výnosů, přičemž jsme vykázali 20% nárůst nedokončených operací ve výši 3,3 miliard amerických dolarů,” uvedl Eric Shander, výkonný viceprezident a finanční ředitel společnosti Red Hat. „Opakovaně dosahujeme celoročního růstu výnosů v konstantní měně s meziročním nárůstem 16 % -17 %. Přesto jsme upravili odhad celoročních výnosů v amerických dolarech o zhruba 15 milionů, a to výhradně pro zohlednění směnných kurzů.”

Výnosy: Celkové výnosy za druhé čtvrtletí činily 823 milionů amerických dolarů, což představuje meziroční nárůst o 14 % v amerických dolarech, resp. o 14 % v konstantní měně. Podrobné údaje v konstantní měně jsou uvedeny v originální zprávě v anglickém jazyce. Výnosy z předplatného za druhé čtvrtletí činily 723 milionů amerických dolarů, což představuje meziroční nárůst o 13 % v amerických dolarech, resp. 14 % v konstantní měně. Výnosy z předplatného za druhé čtvrtletí tvořily 88 % celkových výnosů.

Struktura výnosů z předplatného: Čtvrtletní výnosy z předplatného týkajícího se nabídek cloudové infrastruktury činily 527 milionů amerických dolarů, což představuje 8% meziroční nárůst v amerických dolarech, resp. 8% nárůst v konstantní měně. Výnosy z předplatného z vývoje aplikací a dalších nových technologií za druhé čtvrtletí činily 196 milionů amerických dolarů, což představuje 31% meziroční nárůst v amerických dolarech, resp. 31% nárůst v konstantní měně.

Výhled: Výhled společnosti Red Hat vychází z aktuálních tržních podmínek a směnných kurzů.

Pro celý rok:

  • Výnosy se očekávají ve výši zhruba 3,360 miliard až 3,395 miliard amerických dolarů.
  • Provozní marže dle GAAP by měla být zhruba 16,4 % a provozní marže mimo GAAP se očekává ve výši 23,9 %.
  • Zředěný zisk na akcii dle GAAP se očekává zhruba v úrovni 2,29 až 2,33 amerických dolarů, s předpokladem 186 miliónů nesplacených zředěných akcií. Zředěný zisk na akcii mimo GAAP se očekává zhruba ve výši 3,45 až 3,49 amerických dolarů, s předpokladem 184 miliónů nesplacených zředěných akcií. Zisk na akcii dle GAAP i mimo GAAP předpokládá dle čtvrtletní předpovědi 4 milióny amerických dolarů jiných příjmů. Odhadovaná daňová sazba dle GAAP je zhruba 23,4 % před odčitatelnými daňovými položkami a odhadovaná daňová sazba mimo GAAP je zhruba 22,5 % před odčitatelnými daňovými položkami.
  • Provozní cash flow mimo GAAP se očekává zhruba ve výši 1,035 miliard až 1,045 miliard amerických dolarů.

Na třetí čtvrtletí:

  • Výnosy se očekávají zhruba ve výši 848 až 856 milionů amerických dolarů.
  • Provozní marže dle GAAP se očekává zhruba 16,1 % a provozní marže mimo GAAP by měla být zhruba 24,0 %.
  • Zředěný výnos na akcii dle GAAP by měl být cca 0,56 amerického dolaru, s předpokladem 186 miliónů zředěných nesplacených akcií. Zředěný výnos na akcii mimo GAAP se očekává zhruba 0,87 amerického dolaru, s předpokladem 184 miliónů zředěných nesplacených akcií. Zředěný výnos na akcii dle GAAP i mimo GAAP předpokládá dle čtvrtletní předpovědi 4 milióny amerických dolarů jiných příjmů. Odhadovaná daňová sazba dle GAAP je zhruba 23,4 % před odčitatelnými daňovými položkami a odhadovaná daňová sazba mimo GAAP je zhruba 22,5 % před odčitatelnými daňovými položkami.

Webcast s komentáři k výsledkům společnosti Red Hat a dalšími dokumenty obsahujícími klíčová finanční data a dodatečné metriky jsou veřejně přístupné na internetových stránkách společnosti Red Hat pro vztahy s investory na adrese http://investors.redhat.com.

Jak se spojit se společností Red Hat?

  • Na oficiálním webu společnosti
  • Z korporátních novinek                            
  • Na blogu společnosti Red Hat
  • Následováním účtu společnosti na Twitteru
  • Připojením k účtu společnosti na Facebooku
  • Sledováním kanálu společnosti na YouTube
  • Připojením k účtu společnosti na Google+
  • Sledováním účtu společnosti na LinkedInu

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je jedním z největších vývojových center společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také vysoce oceňovanou technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese www.redhat.com.