UNICEF ČR zlepší zabezpečení sítě s GFI Unlimited

Organizace rozšíří své bezpečnostní nástroje zejména o antispamové řešení, automatizovaný patch management a správu koncových bodů

PRAHA, 26. září 2018 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, oznámila, že UNICEF ČR, český národní výbor světové humanitární organizace, přejde na nový licenční model GFI Unlimited, který ji umožní pokrýt veškeré potřeby zabezpečení svého IT prostředí.  Nasazení a správu nových řešení bude realizovat firma ITplay, externí dodavatel komplexních IT služeb pro UNICEF ČR.

Organizace UNICEF ČR již od roku 2010 využívá poštovní server Kerio Connect, předtím používala firewall s integrovaným poštovním serverem WinRoute Pro 4, jenž byl předchůdcem současných produktů Kerio Control a Kerio Connect. Vedle záměru přesunout celé řešení Kerio Connect do cloudu je dalším úkolem průběžně posilovat zabezpečení sítě v organizaci UNICEF tak, aby byla schopna čelit aktuálním bezpečnostním výzvám typu spamování, ransomwaru a možným krádežím dat.   

UNICEF ČR se proto ve spolupráci s ITplay rozhodla využít nabídky společnosti GFI Software, která nedávno přišla s licenčním modelem GFI Unlimited poskytující přístup ke 12 produktům z portfolia GFI Software. Vedle již provozovaného řešení Kerio Connect využije UNICEF z této nabídky zejména řešení GFI MailEssentials, účinný nástroj proti spamům a virům obsaženým v elektronické poště. Návazným produktem v oblasti zabezpečení a správy elektronické pošty je GFI Archiver umožňující archivaci veškeré e-mailové komunikace.  

V segmentu zabezpečení podnikové sítě a dat pak UNICEF plánuje využívat GFI LanGuard pro skenování zranitelností a automatizovaný patch management,  Kerio Control kvůli kvalitnějšímu firewallu a zabezpečení webového přístupu, a GFI EndPointSecurity proti neautorizovanému přístupu z výměnných paměťových médií. Nasazení produktů se plánuje do konce roku 2018.

„Velmi vítáme možnost významným způsobem vylepšit zabezpečení IT infrastruktury v UNICEF s pomocí GFI Unlimited,“ řekl Jan Ulrich, hlavní technik v ITplay. „Tato nabídka nám umožňuje si otestovat všechny produkty GFI Software a zvolit kombinaci, která optimalizuje jejich administraci a zároveň maximálně ochrání UNICEF před kybernetickými hrozbami bez nutnosti jakýchkoliv dodatečných nákladů.“ 

O organizaci UNICEF

Ve 157 zemích světa pomáhá světová organizace UNICEF stovkám miliónů dětí získat kvalitní zdravotní péči, výživu, přístup do škol, a ochranu před týráním a vykořisťováním jakéhokoliv druhu. V České republice funguje jako v jedné z 35 zemích ve formě národního výboru, jehož úkolem je zajišťovat finanční prostředky od českých dárců, které jsou potom použity na zlepšení životních podmínek dětí v zemích ohrožených chudobou, nedostatkem potravin apod. Dalším úkolem jsou osvětové akce, zejména mezi žáky a studenty českých škol. Více na www.unicef.cz.

O společnosti ITplay

ITplay poskytuje externí služby komplexního zajištění sítě malým a středním firmám, kterým se v dnešní době nevyplatí mít svého IT technika.  Nabízí služby správy serverů, pracovních stanic i přidružených zařízení, zálohování všech dat, zajištění oprav výpočetních technologií a kompletní správy všech operačních systémů a mnohé další, co SMB společností akutně potřebují.

O GFI

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Od roku 2017 jsou součástí produktového portfolia GFI řešení Kerio Connect, Kerio Control, Kerio Operator a Kerio Cloud. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.