Arcona Capital spouští prodej rodinných domů ze třetí etapy projektu Bydlení Úvaly, byty z prvních dvou etap jsou kompletně prodány

Třetí etapa Bydlení Úvaly nabídne 20 rodinných domů s pozemky od 259 m² do 487 m². Projekt z pera ateliéru Headhand Architekti navazuje na dvě předchozí úspěšné etapy s 68 bytovými jednotkami, které již všechny mají své majitele. Od září se rozbíhá prodej třetí etapy. Projekt má zajištěné bankovní financování výstavby.

Rodinné domy ze třetí etapy jsou součástí velkého příměstského rezidenčního projektu, který v průběhu následujících let hodlá realizovat investor Arcona Capital v Úvalech na 65 hektarech pozemků. „Tvoříme plnohodnotnou městskou čtvrť, nikoli další satelit, ale živé město se se vším, co k tomu patří,“ říká Zbyněk Laube, ředitel developmentu v Arcona Capital, a dodává: „V plánu je vybudovat pestrou škálu rezidenčních nemovitostí, pozitivně rezonujících s přilehlou zástavbou a krajinou. Kromě bydlení vzniknou také objekty občanské vybavenosti, jako jsou obchody a služby a další místa pro volnočasové a sportovní aktivity.“ Již dnes stojí v sousedství projektu například OC Billa a na pozemcích, které investor poskytl městu Úvaly, je plánována výstavba nové svazkové základní školy, která bude sloužit nejen Úvalům, ale také obcím, které se na její přípravě aktivně podílejí (Dobročovice, Přišimasy, Zlatá, Sibřina, Květnice).

Oproti předešlým etapám, které obsahovaly pouze byty, jsme produktově doplnili portfolio a nabízíme zájemcům o bydlení v této lokalitě 20 rodinných domů. Jsou navrženy ve třech variantních řešeních: devět řadových domů, dva dvojdomy a devět samostatných domů o dispozičním řešení 3+kk a 5+kk s výměrou od 103 m² po 142 m²,“ představuje třetí etapu projektu Michael Odvárko, jednatel společnosti Hostín Development, která za projektem stojí. Ceny domů se v závislosti na jejich dispozici a velikosti pozemků pohybují v rozmezí od 7,095 mil. Kč do 9,345 mil. Kč včetně DPH. Zahájení výstavby třetí etapy je plánováno na jaro 2019, s předpokládaným termínem dokončení v létě 2020. Velkou výhodou pro klienty, která je  v případě jiných projektů málokdy poskytována, je možnost složit předem pouze 10% z celkové ceny, přičemž ta bude doplacena až před předáním hotového domu.

Všechny domy budou postaveny v energetické třídě B a s důrazem na promyšlené a čisté dispozice a použití nadstandardních materiálů. „Klíčovými prvky řešení je orientace ke světovým stranám, využití tepelných čerpadel a řízeného větrání VZT s rekuperací v každém domu,“ vysvětluje Michael Odvárko. Dalším elementem pečlivého zpracování je vápenopískové zdivo VAPIS na bázi přírodních surovin, zajišťující špičkovou tepelnou i zvukovou izolaci s přirozenou regulací vlhkosti a zároveň minimalizaci tloušťky nosné stěny. Významným bonusem rodinných domů je teplovodní podlahové vytápění s nuceným oběhem, a to pro celý objekt.

PŘÍMĚSTSKÉ BYDLENÍ SE VŠÍM, CO POTŘEBUJETE K ŽIVOTU

Úvaly, které v posledních letech procházejí velkou obnovou – jako příklad uveďme rekonstrukci Husovy ulice a náměstí Arnošta z Pardubic s novou radnicí, disponují rozsáhlou občanskou vybaveností, jako jsou mateřské školy, základní škola, zdravotní středisko, banky, supermarkety, restaurace, obchody a jiné služby, koupaliště, různá sportoviště a aktivní spolky.

Bydlení Úvaly ocení nejen příznivci nízkoenergetického bydlení, ale také lidé, kteří chtějí bydlet blízko přírody a hledají příměstské bydlení se snadnou dopravou do centra Prahy. „Úvaly mají z našeho pohledu velký potenciál, a to i z důvodu kvalitní dopravní dostupnosti po železnici, která v posledních letech v pražském regionu zažívá renesanci. Z Úval jezdí vlak ve špičkách každých 15 minut a za 25 minut jste v centru Prahy na Masarykově nádraží, což je rychleji než z většiny okrajových částí Prahy metrem,“ uzavírá Zbyněk Laube.

Bydlení Úvaly – www.bydleniuvaly.cz

Základní informace o projektu – 3. etapa:

Investment manager Arcona Capital // www.arconacapital.com

architekt Architekti Headhand s.r.o. // www.headhand.cz

lokalita Hostín Úvaly

počet bytů 20 rodinných domů v dispozicích 3+kk, 5+kk,

(103 m² – 142 m² s pozemky 259 m² – 487 m²)

zahájení prodeje září 2018

zahájení výstavby jaro 2019

prodejce TopQReal // www.topqreal.cz, T 800 10 11 22,

info@bydleniuvaly.cz

O společnosti Arcona Capital:

Společnost Arcona Capital s kancelářemi v Holandsku, Německu, České republice, Polsku, Rumunsku a Bulharsku spravuje aktiva v hodnotě více než 320 milionů eur napříč deseti evropskými zeměmi a provozuje devět investičních fondů, z nichž pět je držitelem licence od holandského Úřadu pro finanční trhy.

Ve střední a východní Evropě spravuje Arcona Capital v současnosti 91 komerčních nemovitostí s více než 4000 nájemci ve 36 městech a obcích. Do jejího portfolia spadá jeden veřejně obchodovaný realitní fond, dva regulované private equity / development fondy a tři oddělené uzavřené fondy napříč regionem. Její developerské aktivity v současné době zahrnují více než 900.000 m² rezidenčních a komerčních stavebních pozemků.