Canon bude vyrábět všechny ploché tiskárny v Německu. Chystá inovace i navýšení produkce přes 30 %

Canon rozšiřuje svůj výrobní závod v Poingu na předměstí Mnichova s cílem zkonsolidovat celosvětovou produkci plochých (tzv. flatbed) tiskových řešení v Evropě. Do německého závodu, který dosud vyráběl jen část celosvětové produkce těchto zařízení, Canon přesune zbytek výroby z kanadského Vancouveru. Zvýšení kapacity a další zlepšení efektivity výroby by měly přispět k celkovému navýšení produkce flatbed tiskáren Canon o více než 30 procent již od října letošního roku.

Společnost Canon už v současnosti v závodě v německém Poingu vyrábí svou vlajkovou loď mezi flatbed tiskárnami, kterou je série Océ Arizona, a tuto produkci nyní dále významně rozšíří. Díky centralizaci celosvětové výroby těchto renomovaných širokoformátových tiskových řešení na jednom místě, které je navíc blízko nizozemského výzkumného týmu pro vývoj inkoustových technologií, chce Canon dále rozvíjet své technologické přednosti v oblasti flatbed tisku i stávající infrastrukturu v Evropě. Pro podporu úspěšného přesunu části produkce z kanadského Vancouveru vzroste počet zaměstnanců společnosti, a to jak v samotném výrobním závodu v Poingu, tak i v týmu zabývajícím se vývojem a výzkumem, který sídlí v nizozemském městě Venlo.

„Přesunem výroby flatbed tiskáren do centralizovaného výrobního závodu v Evropě chceme dále stavět na naší silné pozici na trhu, podpořit rozvoj nových myšlenek a dodat nový impulz pro další technologické inovace. Věříme, že tak zajistíme, aby série Océ Arizona i nadále hrála vůdčí roli v oblasti flatbed tisku a stále umožňovala našim zákazníkům nové možnosti rozvoje na měnícím se trhu tiskových služeb – například díky růstu produktivity výroby nebo tím, že jim otevře přístup k novým možnostem využití,“ uvedl Jeppe Frandsen, výkonný viceprezident společnosti  Canon Europe.

Rychlejší výroba i dodání po Evropě

Nově rozšířená výrobní linka společnosti Canon v Německu bude v plném provozu od konce září 2018. Vyznačovat se bude mimo jiné speciálním vybavením pro výrobu, přepravu a montáž citlivých komponent v prostředí s kontrolovanou vlhkostí a teplotou ovzduší,. Cílem společnosti Canon je navýšení produkce flatbed tiskáren o více než 30 procent od října 2018, což by mělo znamenat výrobu tří flatbed tiskáren Océ Arizona za den.

Tento nárůst výroby podpoří také rozšíření laboratoří pro testování zařízení a vývoj prototypů ve Venlo nebo posílení dodavatelské sítě v Evropě i Americe pro širokoformátová tisková řešení společnosti Canon. Přesun výroby do Poingu zkrátí průběh objednávky od jejího podání po dodání a instalaci stroje u evropských zákazníků a zajistí jim také ještě lepší služby v oblasti servisu a technické podpory.

Společnost Canon si zakládá na svém dlouholetém programu neustálých inovací v rámci portfolia širokoformátových tiskových řešení, která se mohou pochlubit stále se zvyšující produktivitou a kvalitou tisku, univerzálností použitelných tiskových médií, kontrolou nad celkovými náklady produkce dodavatelů tiskových služeb i stále dokonalejší automatizací tiskových procesů.

„Během uplynulých 16 let byla odhodlanost a tvořivost našeho týmu ve Vancouveru klíčem k úspěchu v podobě cenami ověnčené série Océ Arizona. Na tomto velkém odkazu flatbed tiskové technologie chceme dále stavět i díky soustředění zkušeností a schopností do jediného výrobního závodu v Evropě s obrovským potenciálem dále rozvinout nabídku našich flatbed inkoustových tiskáren. Tento strategický krok a investice, které jsou s ním spojeny, poskytnou společnosti Canon nejlepší podmínky pro budoucí růst v segmentu širokoformátových tiskových řešení a umožní nám nadále vyvíjet špičková zařízení, která budou našim zákazníkům otevírat nové a lákavé možnosti růstu v oblasti tisku umělecké grafiky, dekorací a obalů,“ dodává Jeppe Frandsen.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.