MONETA Money Bank nově nabízí multibanking také pro iOS a pro Android přidává Fio a Creditas

Praha 1. října 2018 – Zjistit zůstatek na svém běžném účtu u Air Bank, Creditas, České spořitelny nebo Fio banky mohou nyní klienti MONETA Money Bank, kteří spravují své finance bezpečně kdykoliv a odkudkoliv pomocí mobilní aplikace Smart Banka ve verzi pro telefony s operačním systémem iOS. Majitelé telefonů s operačním systémem Android využívají prostřednictvím Smart Banky takzvaný multibanking pro zjištění svých zůstatků u Air Bank, České spořitelny a ČSOB již od začátku května tohoto roku, během léta přibyla mBank a nyní se nabídka Smart Banky i pro ně rozšířila o Creditas a Fio banku. S tímto významným vylepšením přichází Smart Banka ve své nejnovější verzi, která je zdarma ke stažení z obchodů App Store a Google Play. MONETA Money Bank je s milionem klientů čtvrtým největším finančním ústavem v zemi.

Hlavní výhodou takzvaného multibankingu je především pohodlí uživatelů. „Zatímco dříve se musel klient pro zjištění zůstatku na svých běžných účtech v jiných bankách přihlašovat do každého internetového nebo mobilního bankovnictví zvlášť, nyní mu stačí jedno přihlášení ve Smart Bance, a to pomocí otisku prstu, skenu obličeje nebo zadání PIN,“ vysvětlil Jakub Komenda, Digital Channel Owner MONETA Money Bank, který v bance vede digitální laboratoř pro agilní vývoj aplikace Smart Banka.

MONETA Money Bank dlouhodobě rozvíjí a podporuje služby otevřeného bankovnictví dle směrnice o platebním styku (PSD 2), kam spadá i multibanking. Svá plně funkční rozhraní (API) MONETA Money Bank zpřístupnila třetím stranám již ke 13. lednu tohoto roku, kdy směrnice vstoupila v účinnost, a poskytuje všem plnou součinnost při implementaci. Aplikace Smart Banka je historicky prvním mobilním bankovnictvím v České republice, které nabídlo možnost ovládání účtů ostatních bank.

Spolu s produktovými inovacemi podporuje MONETA Money Bank zájem o Smart Banku a bezpoplatkový běžný účet Tom pro všechny bez podmínek i finančně. Když si zájemce na základě doporučení stávajícího klienta MONETA Money Bank převede do banky svůj účet vedený jinde a zároveň si zřídí běžný účet Tom prostřednictvím Smart Banky, získá odměnu 1 500 Kč. Osoba, která takového klienta doporučila, získá odměnu 300 Kč.

O aplikaci Smart Banka

Smart Banka od MONETA Money Bank je dlouhodobě nejlépe uživatelsky hodnoceným mobilním bankovnictvím na portálech App Store a Google Play. Vyhrála v prestižních oborových soutěžích Mobilní aplikace roku 2017 a Zlatá koruna 2018 (On-line aplikace). Ke konci června letošního roku ji využívalo 228 tisíc klientů banky, kteří oceňují především její vysokou úroveň zabezpečení a uživatelské přívětivosti. Jako první mobilní aplikace na českém trhu nabídla možnost plně on-line si zřídit běžný účet. Vedle běžných nástrojů pro pohodlnou a bezpečnou správu osobních financí umožňuje Smart Banka také plně on-line načerpat předschválenou spotřebitelskou půjčku, zapnout placení mobilem prostřednictvím Google Pay nebo sjednat cestovní pojištění. Další informace jsou k dispozici na stránkách http://smartbanka.moneta.cz.