NASA TV UHD se stěhuje do stálé nabídky televize KUKI

1. října 2018, Praha – Záběry z amerického vesmírného programu, pohledy na Zemi z vesmíru, obrázky ze sluneční soustavy nebo dokumenty o výzkumu NASA přináší českému divákovi oblíbený video kanál NASA TV. Zákazníci české IP televize Kuki ho mohli sledovat zdarma během srpna a září na promo pozici a od října se již NASA TV UHD usadí ve stálé nabídce televizních balíčků.

Stanice NASA TV UHD přináší dokumenty o vesmírných výzkumech, zcela výjimečné záběry z vesmíru na Zemi nebo také snímky z amerického vesmírného programu, včetně startů a života na palubě Mezinárodní kosmické stanice. Kanál NASA TV UHD je výjimečný pro křišťálově čistý obraz díky nejnovější technologii s ultra vysokým rozlišením 4K. Zákazníci si ho mohou pustit na zařízeních Android TV, které mají podporu 4K, televizorech Samsung od roku výroby 2007 a výše s podporou 4K. Set-top boxy od Kuki Ultra HD nepodporují, kanál NASA TV UHD je na nich vysílán v HD kvalitě.

Na místě promo pozice dochází tedy po dvou měsících k obměně. „NASA TV UHD bude na promo pozici nahrazena stanicí Cartoon Network, která potěší především mladší diváky. Cartoon Network je zaměřen na animované pohádky, ale také na animované akční seriály a komedie. Kanál je relativně oblíbený, proto vyzkoušíme, jaký bude zájem v naší zákaznické bázi,“ říká za Kuki Vladimír Tovarňák.

Kuki

Internetová televize Kuki byla spuštěna v roce 2014 a je společným projektem firem SMART Comp a.s., která působí na trhu pod značkou netbox a firmy Planet A a.s., která působí pod značkou AIM. V nabídce má přes 130 televizních kanálů s možnostmi zpětného přehrávání a dalšími chytrými funkcemi. Službu využívá více než 80 tisíc zákazníků a dalších 150 partnerských operátorů po celé republice. Kuki je součástí každé chytré televize Samsung s operačním systémem TIZEN a je k dispozici jako aplikace pro zařízení se systémem Android TV (např. televize Sony, Panasonic nebo herní konzole Nvidia Shield). Ceny za službu Kuki se pohybují od 100 Kč do 400 Kč měsíčně.