Sophos obhájil sedmým rokem v řadě titul lídra v magickém kvadrantu pro jednotnou správu hrozeb

Vůdčí pozice náleží společnosti Sophos i v oblasti ochrany koncových bodů i síťové bezpečnosti

Praha, 1. října 2018 – Sophos (LSE: SOPH), světový lídr v oblasti zabezpečení sítí a koncových bodů oznámil, že analytická firma Gartner ho ve své zářijové zprávě Magic Quadrant for Unified Threat Management (SMB Multifunction Firewalls) opětovně zařadila mezi lídry. Sophos je jednou z pouze tří takto oceněných společností a pozice lídra mu patří za ucelené vize a schopnost je realizovat. Sophos je navíc jedinou IT společností zaměřenou na bezpečnost, která byla zařazena mezi lídry nejen v této zprávě, ale i v magickém kvadrantu pro platformy na ochranu koncových bodů (Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms) z letošního ledna.

Inovativní technologie včetně hlubokého učení v sandboxingu nebo synchronizované bezpečnosti umožňují společnosti Sophos udržet si náskok před neustále se vyvíjejícími hrozbami,” říká Dan Schiappa, senior viceprezident a produktový ředitel společnosti Sophos. “Naše bezpečnostní produkty vyvíjíme tak, aby fungovaly jako ucelený systém a mohly koordinovaně bojovat proti sofistikovaným útokům, jako je například SamSam. Pravidelné umísťování společnosti Sophos v kvadrantu lídrů pro oblast ochrany koncových bodů i jednotné správy hrozeb dává našim zákazníkům jistotu, že používají nejlepší možnou ochranu a prediktivní integrované řešení, které dokáže detekovat, analyzovat a automaticky reagovat i na dosud neznámé hrozby.

Jednou z hlavních výhod synchronizované ochrany sítí a koncových bodů je vysoká míra informovanosti o síťovém přenosu. Nedávný průzkum společnosti Sophos The Dirty Secrets of Network Firewalls ukázal, že IT administrátoři nejsou schopni identifikovat cca 45 procent síťového přenosu, což může být vážný bezpečnostní problém. Díky schopnosti firewallů Sophos XG přijímat informace přímo z koncových bodů mohou pozitivně identifikovat všechny aplikace – dokonce i ty atypické nebo zastaralé. V běžné síti identifikuje Sync App Control 100 až 200 dříve nezjištěných aplikací, a odhaluje tak skrytá bezpečnostní rizika. Sophos je prvním výrobcem, který právě pomocí kombinace firewallů XG s řešeními Endpoint Protection nebo Intercept X nabízí takovou míru viditelnosti do síťové infrastruktury.

Součástí portfolia společnosti Sophos pro síťovou bezpečnost jsou firewally nové generace Sophos XG i řešení Sophos SG UTM. Více informací o řešení pro jednotnou správu hrozeb Sophos UTM a firewallech nové generace Sophos XG naleznete zde.

Bezplatná kopie zprávy 2018 Gartner Magic Quadrant for Unified Threat Management (SMB Multifunctional Firewalls) je k dispozici na webové stránce společnosti Sophos.

Přečtěte si analýzy a novinky z oblasti bezpečnosti na oceňovaném blogu Naked Security News a získejte další nejnovější informace ze společnosti Sophos na Sophos News.

Spojte se se společností Sophos prostřednictvím kanálů Twitter, LinkedIn, Facebook, Spiceworks, YouTube.

###

O společnosti Sophos

Společnost Sophos je lídrem v oblasti nové generace ochrany koncových bodů i sítí. Jako průkopník v oblasti synchronizované ochrany vyvíjí svá inovativní řešení pro ochranu koncových bodů, sítí, webů, elektronické pošty i mobilních zařízení a pro šifrování dat tak, aby jednotlivé produkty mohly lépe vzájemně spolupracovat. Na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat se spoléhá již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí. Produkty značky Sophos jsou exkluzivně dostupné prostřednictvím celosvětové sítě složené z více než 26 000 registrovaných partnerů. Sophos sídlí v britském Oxfordu a je veřejně obchodovatelnou společností na londýnské burze pod symbolem „SOPH“. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.