Prima KRIMI uspěla na Venice TV Award 2018 s nejlepší programovou grafikou

Televizní stanice Prima KRIMI získala ocenění na Venice TV Award v kategorii Program promotion, která hodnotí grafickou výbavu kanálu. Grafiku pro nový kanál vytvářelo audiovizuální studio DEPARTMENT, které ke spolupráci oslovilo světově uznávaného grafika a ilustrátora Pavla Fuksu. Tradiční udělování cen v italských Benátkách opět ukázalo na kvalitní televizní práce z celého světa a současně podtrhlo efektivitu a význam televize jako média v silně konkurenčním světě sociálních sítí.

„Jsem velmi rád, že jsme s vizuálními kampaněmi televizního kanálu Prima KRIMI dokázali úspěšně zaujmout v tak v silné konkurenci globálních televizních projektů, které přicházely například z Velké Británie, Francie, USA, Singapuru, Nového Zélandu či Austrálie,“ uvádí Michal Pacina, kreativní ředitel FTV Prima a společnosti DEPARTMENT.

„Z ocenění mám velkou radost – projekt byl od začátku graficky perfektně konzistentní, překvapivý a vtipný ve všech výstupech. Inspirace detektivními znělkami a romány 70. –80. let se ukázala jako bezedná studnice nápadů, kterým jsme ve spolupráci s DEPARTMENTEM a Janem P. Muchowem vtiskli originální tvář pro 21. století,“ komentuje ocenění grafik a ilustrátor Pavel Fuksa, který podle letošního vydání Lürzer’s Archive patří mezi 200 nejlepších světových ilustrátorů.

Detektivní a kriminální seriály začala Prima KRIMI vysílat na velikonoční pondělí 2. dubna letošního roku. Široká divácká základna si nový televizní kanál rychle oblíbila a pozitivně se projevuje také na růstu podílu divácké sledovanosti celé skupiny Prima. Ta v meziročním srovnání za měsíc srpen vzrostla v CS 15+ o 3,09 % v celém dnu a v prime-time o 4,39 %. Kanál Prima KRIMI v srpnu dosáhl ve strategické obchodní skupině CS 15-69 na share 2,19 % v prime-time a 2,13 % za celý den. V cílové skupině 15+ sledovalo kanál Prima KRIMI denně 2,09 % diváků.

Skupina Prima v současné době provozuje v České republice vysílání šesti celoplošných stanic – TV Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX a Prima KRIMI. Pro zákazníky Skylinku skupina vysílá kanál s posunutým programem Prima +1 a kanál Prima PLUS, jehož vysílání je šířeno na Slovensku.

Více o cenách Venice TV Awards zde.

Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3 TV, ke dni 26. 9. 2018