Sprinx Consulting povede Luboš Novák

Jedna z největších českých IT společností Sprinx přijala od října na pozici ředitele divize Consulting zkušeného manažera Luboše Nováka. Jeho hlavním úkolem bude nabídnout firmám poradenské služby pro „nové IT“, tedy pro zavádění nových technologií spojených se 4. průmyslovou revolucí i rychle postupujícím rozvojem internetu věcí, a zejména cloudových aplikací.

„Jako řada jiných oblastí v české společnosti prochází také firemní IT rychlými proměnami. Včasné a správné nasazení nové technologie může pro firmu znamenat výraznou konkurenční výhodu, nebo dokonce rozhodovat o jejím budoucím bytí či nebytí. A náš úkol bude jim s tím správně poradit,“ řekl Novák.

Luboš Novák vystudoval Fakultu elektrotechnickou ČVUT v Praze a poté působil na manažerských pozicích v několika firmách včetně sedmi let strávených ve společnosti AstraZeneca. Do společnosti Sprinx přišel z technologické firmy DXC Technology poskytující řešení pro velké korporace, kde měl na starosti technickou podporu podnikových řešení.

Luboši Novákovi je 57 let. Je ženatý, má dva odrostlé syny a dvě vnučky, které jsou zároveň jeho největším koníčkem. Rád také hraje na pětistrunné bandžo.

Společnost Sprinx Systems, a.s. je na trhu již od roku 1996 a po celou dobu se specializuje na CRM a obchodní systémy na míru, dále pak na mimo jiné na oblast e-commerce a kybernetické bezpečnosti.