Tieto zprostředkovalo studentům zkušenosti k nezaplacení

Ostrava, 2. října 2018 – Studenti a absolventi středních škol měli na konci léta možnost načerpat užitečné zkušenosti v ostravské pobočce finské IT firmy Tieto. V průběhu šesti dní si mohli reálně osahat široké spektrum technologií, které se ve firmě používají.

Společnost Tieto se rozhodla jedinečnou příležitost nabídnout primárně studentům a absolventům středních škol, s nimiž dlouhodobě spolupracuje. Vybraní žáci tak měli možnost strávit šest dní v prostorách ostravské firmy. Kromě seznámení s pokročilými IT technologiemi pro ně byl připraven interaktivní program plný ukázek, praktických aktivit a informací, jež jim mohou pomoci ve výběru dalšího zaměření studia či kariéry. Zvídaví studenti si mohli v praxi „osahat“ správu serveru Windows a UNIX, Middleware (IBMi, Aix), správu sítí, správu koncových zařízení či programování (Java a další).

Studenti měli taktéž možnost plně využít vybavení moderních prostor ostravského sídla společnosti Tieto – kromě odpočinku u kávy si mohli zahrát kulečník či se odreagovat u Xboxu. Celá šestidenní „stáž“ pro ně byla samozřejmě zdarma, a to včetně každodenních obědů v místní restauraci IQ.

„Šest dní v Tietu byla další z řady akcí, které pořádáme pro šikovné studenty z okolí. Podobné akce si nemůžeme vynachválit a ze zpětných vazeb víme, že naše aktivity slaví úspěch i u studentů. Přibližně 150 studentů u nás v současnosti máme na dlouhodobé stáži. Z toho máme velkou radost,“ říká Zuzana Mánková, komunikační specialistka společnosti Tieto Czech.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tietu klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 13 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.