Mobilní aplikace Debito: on-line správce všech dokladů, smluv, dokumentů a financí – díky ní máte všechno při ruce a na nic už nezapomenete

Praha, 3. října 2018 – Od konce září si mohou lidé zdarma stáhnout do svých mobilních telefonů aplikaci Debito, která umí spravovat on-line veškeré smlouvy, doklady, záruky a archivovat k nim dokumenty. Kromě toho zvládá evidovat finanční účty a nastavit a hlídat rozpočet. Všechno na jednom místě, přehledně a jednoduše, v uživatelsky příjemném rozhraní a s nejvyšším možným stupněm zabezpečení.

„Debito v sobě spojuje funkcionality aplikací od různých poskytovatelů, které řeší vždy jen úzký okruh potřeb. Jedna hlídá pojistky, druhá finance a další třeba archivaci a sdílení dokumentů. Debito řeší téměř veškerou agendu, kterou člověk potřebuje ke každodennímu životu,“ vysvětlil, k čemu je aplikace dobrá, její autor Tomáš Medřický ze společnosti Debito Technologies.

Debito ukládá a sleduje platnost dokladů a smluv. Uživatel vidí, dokdy mu například platí občanka, STK nebo záruka na televizi či boty a kdy je třeba jít na zdravotní prohlídku.Pokud má uživatel Debito, má u sebe neustále k dispozici všechny možné doklady, smlouvy a k nim dokumenty a účty, Aplikace je tak neocenitelným pomocníkem v nejrůznějších životních situacích,“ popsal hlavní užitnou hodnotu aplikace Tomáš Medřický.

Aplikace hlídá smlouvy s dodavateli a včas oznamuje termíny, kdy je možné změnit dodavatele, aby nedošlo k automatickému prodloužení. „Debito uživatele včas upozorní, že dobíhá smlouva například na dodávku energií, pojištění nebo služeb operátora. A člověk si může ověřit, jestli má aktuálně výhodné podmínky. A pokud ne, prostě si vybere lepšího dodavatele,“ uvedl další velice užitečnou funkci aplikace Tomáš Medřický.

Debito také detailně spravuje osobní finance. Informuje uživatele, kolik zbývá doplatit za úvěr, hypotéku, leasing, a v nastaveném rozpočtu bilancuje příjmy a výdaje a vše zobrazuje v přehledných grafech.

Prostředí aplikace je velice přehledné a ovládání je intuitivní. Většina voleb nabízí možnosti dalšího logického kroku. Zadávání dat je rychlé, bez prostoru pro omyl. Například při vkládání položek jsou k dispozici formuláře, pole pro číselné hodnoty mají roletky možností a volby expirace jsou nastaveny na nejčastější období.

Pro externí komunikaci s většími dodavateli, jako jsou banky, pojišťovny, mobilní operátoři, poskytovatelé energií a jiných rozšířených služeb, je v aplikaci přednastavené spojení. Stačí zadat volbu komunikačního kanálu a řešit on-line své požadavky. Aplikace je dostupná zdarma ve verzi pro iOS a Android a její plné lokalizace jsou k dispozici pro Slovensko, Polsko, Rusko, Ukrajinu, Rakousko, Německo, Francii, Španělsko, Velkou Británii, USA a Japonsko.

Podle tvůrců má Debito ohromný potenciál pro rozvoj a jeho limity dnes leží na horizontu umělé inteligence a strojového učení. „V současnosti intenzivně pracujeme na vyšších funkcích správy osobních dat v kombinaci s externími. Uživatelům budou řídit vztahy s dodavateli služeb i zboží a pomáhat optimalizovat finanční plány. Musíme si uvědomit, že náš život tvoří tisíce rozhodnutí každý den. A s využitím aplikace, která zpracuje a správně vyhodnotí v reálném čase ohromné množství dat, se snižuje riziko chyb, z nichž některé mohou být fatální,“ odhaluje Tomáš Medřický další vývoj a využití aplikace.

Profil společnosti

Společnost Debito Technologies je technologický start-up zaměřený na vývoj technologií pro správu a řízení dat pro korporátní klienty. Pro koncové uživatele vytváří webové a mobilní služby, které jim pomáhají digitalizovat použití osobní agendy a administrativy.