Nejmenší počítač Fujitsu – ESPRIMO G558

 

  • Konstrukce Fujitsu ESPRIMO G558 s objemem menším než 1 litr a jedním konektorem USB-C pro displej a napájení znamená, že počítač lze nainstalovat v podstatě kamkoli
  • Je určen pro případy, kde prostor, bezpečnost a ekonomika vedou uživatele k menším, energeticky úspornějším stanicím s vestavěnými bezpečnostními funkcemi

 

Praha 3. října 2018 – společnost Fujitsu dnes představila svůj nejmenší stolní počítač. S celkovým objemem menším než jeden litr je počítač ESPRIMO G558 dostatečně malý, aby jej bylo možné připojit k zadní části displeje – a přesto je dostatečný výkonný pro dokonalý běh desktopových i webových kancelářských aplikací.

Celkový objem je pouhých 0,86 litru, kompaktní konstrukce je o 96 % menší než tradiční stolní počítač typu microtower a dodává se s nejnovějšími procesory Intel® Core 8. generace. Prostorové požadavky a kabeláž jsou omezeny na nejnižší možnou míru a díky minimálnímu tepelnému výkonu a hlučnosti lze ESPRIMO G558 nainstalovat kamkoli – na zeď, pod stůl nebo za displej. Při propojení s displejem FUJITSU P24-9 TE umí jediný kabel USB-C zprostředkovat napájení i síťové připojení a synchronizovat vypínání napájení mezi displejem a počítačem.

S mimořádně malými prostorovými požadavky a mnoha možnostmi montáže znamená ESPRIMO G558 alternativu ke stolnímu počítači all-in-one, což umožňuje vytvářet flexibilní sestavy all-in-one s dodatečnou výhodou v podobě možnosti upgradovat počítač v průběhu celé životnosti displeje.

„Malé věci mohou v životě znamenat velký rozdíl. Nový počítač ESPRIMO G558 dokonale zapadá do moderních kanceláří a pracovišť pro zítřek. Jde o minipočítač s modulární konstrukcí, která přináší výjimečnou flexibilitu, ať už se uživatelé rozhodnou pracovat jakkoli, dnes i v budoucnosti. Nejmenší počítač Fujitsu v sobě spojuje malý objem, nízkou spotřebu, možnost prodloužit životnost displeje a vestavěné bezpečností funkce. Bohatě vybavené, kvalitní zařízení nešetří výkonem a dodává se s procesorem v plnohodnotné patici, který snadno zvládne standardní i pokročilé kancelářské aplikace.“ říká Rüdiger Landto, ředitel klientských výpočetních zařízení ve Fujitsu EMEIA.

Nejmenší počítač Fujitsu je ideální pro veškerá kancelářská prostředí, především ve státní a finanční sféře, kde prostor, zabezpečení a ekonomika vedou k zavádění menších, úspornějších zařízení s vestavěnými bezpečnostními funkcemi. V otázce rozměrů má nový počítač ESPRIMO G558 nejmenší požadavky na prostor na pracovním stole ze všech zařízení Fujitsu. Boduje i v oblasti bezpečnosti – díky vestavěnému robustnímu kryptografickému modulu TPM (Trusted Platform Module), slotu na zámek Kensington pro zabezpečení, držáku a obrazovce, a také volitelnému řešení ochrany dat EraseDisk, které trvale odstraní data, jakmile zařízení dosáhne konce životnosti.

Prostorově úsporné zařízení ESPRIMO G558 poskytuje pokročilou funkcionalitu stolního počítače v mimořádně kompaktním provedení. Obsahuje procesory Intel® Core 8. generace, podporu dvou displejů, podporu starších verzí pro standardní rozhraní minipočítačů (HDMI+DP, 4+2 USB, LAN, audio), paměť DDR4 2 666 MHz, podporu M.2 a disk SSD PCI Express® NVMe. Na rozdíl od některých neprodyšně uzavřených jednotek na trhu lze Fujitsu ESPRIMO snadno spravovat a je možné pohodlně provádět úpravy hardwaru nebo pevných disků a paměti. Počítač ESPRIMO G558 jsme navrhli, vyvinuli, otestovali a vyrobili podle německých výrobních norem v německém Augsburgu a překračuje požadavky odvětví.

Nový počítač ESPRIMO G558 je nejmenší zařízení v řadě počítačů Fujitsu ESPRIMO. Společnost Fujitsu rovněž nabízí o trochu větší minipočítač ESPRIMO Q558, jenž má stejný výkon jako nové zařízení ESPRIMO G558, ale obsahuje také volitelnou vestavěnou optickou jednotku a integrovaný napájecí zdroj.

Dostupnost a ceny

Počítač ESPRIMO G558 je dostupný ihned v regionu EMEIA. Ceny se liší podle parametrů a začínají zhruba na 15 000 Kč, včetně systému Windows PRO. K dispozici jsou také speciální možnosti montáže displejů pro displeje Fujitsu řady P a B.

Online zdroje

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti z oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) a nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přibližně 140 000 zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích. Fujitsu společně se svými zákazníky využívá své dlouholeté zkušenosti a sílu informačních a komunikačních technologií k vytváření budoucnosti naší společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2018, dosáhly výše 4,1 bilionu jenů (39 mld. USD). Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu EMEIA

Fujitsu podporuje inteligentní společnost zaměřenou na člověka, v níž se inovace řídí součinností lidí, informací a infrastruktury. Našich 27 000 pracovníků v oblasti Evropy, Středního východu, Indie a Afriky (EMEIA) je oddaných digitální spolupráci, v níž se propojuje obchodní profesionalita s digitální technologií a společně s ekosystémem partnerů a zákazníků vzniká nová hodnota. Našim zákazníkům zprostředkováváme digitální transformaci pomocí propojených technologických služeb, zaměřených na umělou inteligenci, internet věcí a cloud – to vše s podporou zabezpečení. Další informace naleznete na adrese http://www.fujitsu.com/fts/about/