NVIDIA upozorňuje na důležitý den pro hráče, hry a vývojáře

Praha 3. 10. 2018 – Společnost NVIDIA upozorňuje na dostupnost Windows 10 October 2018 Update, který zpřístupňuje Ray-tracing.

Revoluce v počítačové grafice odstartovala uvedením nové řady grafických karet NVIDIA GeForce RTX, která zajistila vývojářům a uživatelům po celém světě dostatečně výkonný hardware na to, aby dokázal vůbec poprvé v historii zpracovávat ray-tracing v reálném čase.

Dnešní den je dalším milníkem ve snaze k dosažení revoluční počítačové grafiky. Byl uvolněn Windows 10 October 2018 Update slibující rozšíření vývoje nové generace her s přirozeným osvětlením, odrazy světla a živými stíny. To vše v reálném čase.

Jedním z klíčových bodů Windows 10 October 2018 Update je první veřejná podpora pro Microsoft DirectX Raytracing (DXR). To je důležité minimálně ze dvou důvodů:

  1. DXR poskytuje API, které všem vývojářům umožňuje přístup k podpoře GeForce RTX a ray-tracingu.
  2. DXR přidává podporu ray-tracingu do operačního systému. Počítače s Windows a DirectX 12 mohou nyní spustit aplikace využívající ray-tracing v reálném čase.

Ray-tracing v reálném čase je revolucí v herním průmyslu. Nabízí úroveň realističnosti daleko před současnými tradičními renderovacími technikami.

Přední herní vývojářská studia pracují na titulech integrujících technologii ray-tracingu v reálném čase na grafických kartách GeForce RTX. Aktuálně tři nejočekávanější tituly budou podporovat ray-tracing: Battlefield V, Metro Exodus a Shadow of the Tomb Raider. Další vývojáři na ně navazují a také oznámili podporu NVIDIA RTX. Aplikace 3DMark přináší benchmark pro tituly podporující ray-tracing.

S oficiální veřejnou podporou společnosti Microsoft v podobě DXR, která přišla s Windows 10 October 2018 Update a řadou grafických karet GeForce RTX postavených na architektuře Turing, se mohou hráči těšit na první vlnu nové generace her s ray-tracing technologií.

Více informací o podpoře DXR v NVIDIA blogu
https://blogs.nvidia.com/blog/2018/10/02/real-time-ray-tracing-rtx-windows-10-october-update

Blog společnosti Microsoft k Windows 10 October 2018 Update a podpoře DXR
https://blogs.msdn.microsoft.com/directx/

3DMark ray-tracing benchmark
http://aws.futuremark.com/news/two-new-benchmarks-coming-to-3dmark