Smart Construct přináší budoucnost do městské architektury

Projekty české firmy Smart Construct můžete nyní vidět na unikátní výstavě, která vznikla k výročí 100 let československé a pražské architektury. Na časové lince výstavy najdeme také současné moderní trendy a výhled do budoucnosti, tedy směr, kterým se bude česká architektura ubírat. Městu vládnou chytré a moderní technologie a vysoký důraze je kladen také na ochranu životního prostředí.

Unikátní expozice připomene návštěvníkům to nejdůležitější z minulosti, ukáže současnost
a napoví mnohé o tom, kam se bude ubírat architektonická budoucnost v naší zemi. A právě na současnost a budoucnost se specializuje také česká firma Smart Construct, jejímž majitelem je Jan Vyskočil, jehož firma se zaměřuje na ekologická, ekonomicky úsporná,
a přitom výrazně efektivní řešení pro různé stavební projekty.

Jsme rádi, že jsme součástí této výstavy, jelikož můžeme veřejnosti představit naše technologie, které jsou nové, inovativní a chrání přírodu. Chceme pomoci hlavně krajině, která je nedílnou součástí každého architektonického projektu. Pracujeme s pojmem Smart City, řešíme chytré konstrukce pro chytré město s ohledem na životní prostředí – to je budoucnost architektury,“ dodává Jan Vyskočil. „Naší prioritou do roku 2020 je retence vody v krajině a městských aglomeracích, zpevňování svahů či vytváření a rehabilitace zelených ploch. Snažíme se stejně jako celá Evropa jít cestou ochrany životního prostředí. Smart City je především zelená krajina,“ uvedl profesor architektury a obchodní ředitel společnosti
Prof. Ing. Tomáš Valent.

Výstava proběhne ve dnech 15. 9. 2018 až 10. 10. 2018 v prostorách více než symbolických – v pražské Galerii Mánes a v Národní technické knihovně Praha. Dominantou expozice je instalace firmy Smart Construct, kterou návštěvníci naleznou přímo uprostřed výstavní místnosti. Jedná se o mapu města Prahy o velikosti 36 metrů, která je vylitá ze směsi Filter Pave.

O společnosti Smart Construct

Česká firma zaměřující se na ekologická, ekonomicky úsporná, a přitom výrazně efektivní řešení pro stavebnictví. V nabídce firmy najdete tři hlavní produkty, a to:

Geocell – systém stabilizace půdy 3D Geocell Systémy buněčného zadržování (CCS), běžně označované jako geocell, byly vyvinuty společností Presto Geosystems koncem sedmdesátých let. 3-dimenzionální geocelulární plástová struktura CCS omezuje a stabilizuje bezsystémové půdy, což přináší pevnost a vyšší výkon půd více než neomezené. Technologie CCS je založena na vzájemném působení napětí mezi obloukem v stěnách buněk geocelu a odolnosti pasivních zemin jednoduchých nebo vícevrstvých geo-článkových systémů. Společnost Presto a její partneři i nadále vedou výzkum a vývoj, aby pokročili v technologii buněčného uzavření pro výzvy stability půdy v široké škále aplikací
a trhů.

Filter Pave FilterPave® je velmi odolný, vodu propustný a porézní povrchový materiál vyrobený ze strukturálněodolných krystal. Je vysoce stabilní, s vysokým filtračním účinkem (dešťová voda) a schopností vázat škodliviny jako motorové oleje, zbytky pohonných hmot či uhlovodíků, čímž podstatně přispívá k aktivní ochraně přírodních zdrojů.

Greenfix – neboli organické koberce. Eroze je přirozený proces rozrušování a transportu objektů a zeminy působením větru nebo tekoucí vody. Erozi lze zmírnit a ve většině případů také zabránit vytvořením vegetačních struktur. GREENFIX přišel s metodou „měkkého inženýringu” v podobě koberců a organických vláken, které zeminu chrání před vlivem eroze a zároveň umožňují založení vegetačních struktur.

Svým klientům, zejména z řad developerů pozemních komunikací, je společnost Smart Construct schopna poskytnout zajištění kompletních služeb na míru, vyhledávání klíčových problémů, různé projektové studie včetně jejich realizace a další.

Snažíme se nabídnout pomocnou ruku při realizaci projektům, které mohou již být připravené, architektům a developerům v projektech pro blízkou budoucnost tak, aby naše řešení zapadala do konceptu Smart City. Jsme také partnery všem institucím, které se zabývají životním prostředím na všech úrovních státní správy,“ dodává obchodní ředitel firmy Prof. Ing. Tomáš Valent.

Více informací o společnosti, jejich vizích a produktech naleznete na www.smartconstruct.cz