Evropský měsíc kybernetické bezpečnosti: jak na bezpečnější mobilní práci

 

  • Bezpečné tradiční mobilní pracoviště
  • Spolehlivá ochrana před krádeží dat a malwarem – Toshiba Mobile Zero Client
  • Edge Computing a asistovaná realita zvyšuje efektivitu průmyslových podniků

 

4. října 2018, Neuss, Germany – Říjen je celoevropským měsícem kybernetické bezpečnosti (ECSM). Od roku 2012 jsou v tomto období uživatelé i společnosti informováni o aktuálních hrozbách a také metodách, jak jim předcházet. Aktuální informace asociace Bitkom zdůrazňují naléhavost tohoto tématu: v posledních dvou letech bylo sedm z deseti průmyslových společností obětí útoku, krádeže dat nebo špionáže. Během této doby vznikla celková ztráta ve výši 43,4 miliard eur. Společnost Toshiba Client Solutions Europe GmbH poskytuje společnostem v rámci ESCM tipy, jak mohou bezpečně pracovat s daty při zachování trendu mobilní práce.

Moderní pracovní prostředí představuje výzvy pro IT

Trend mobilního pracoviště nabývá na významu, a to ať už jde o homeoffice, služební cesty nebo práci u zákazníka. IT oddělení čelí v tomto ohledu řadě bezpečnostních rizik. Údaje z mobilních pracovních stanic přitahují pozornost kybernetických zločinců, kteří neustále zdokonalují funkce malware a zvyšují intenzitu útoků s cílem získat přístup k citlivým informacím. Zaměstnanci pracující v kanceláři i v terénu by proto měli být plně obeznámeni s předpisy stanovujícími pravidla práce s dokumenty a informacemi. „Společnosti musí důsledně zajistit bezpečnost svého pracovního prostředí od tradičních mobilních zařízení a souvisejících aplikací až po cloudové služby,“ říká Stanka Plavsic, B2B Account Manager CSEE Regions společnosti Toshiba Client Solutions Europe GmbH.

Bezpečné mobilní pracoviště

Základem je hardware, který umožní zaměstnancům produktivní práci při současném zabezpečení firemních dat. Nová zařízení, jako je například oddělitelný notebook Portégé X30T-E společnosti Toshiba, nabízejí optimální konektivitu, výkon a vysokou míru mobility, takže zaměstnanci mohou pracovat skutečně odkudkoli. Přístroj současně obsahuje komplexní funkce zabezpečení, jako je snímač otisků prstů pro biometrické ověření uživatele či modul Trusted Platform Module (TPM 2.0) pro bezpečné uchování dat. Další ochranu před nechtěným přístupem poskytuje systém BIOS vyvinutý společností Toshiba.

Mobile Zero Client

Zvláště účinnou metodou, jak chránit data před zcizením a zneužitím, je jejich bezpečné uchovávání v cloudu. Příkladem komplexního řešení mobilního pracoviště je mobilní terminál Toshiba Mobile Zero Client (TMZC). V tomto přístroji, který vychází designem z tradičního notebooku, nejsou uložena a zpracovávána žádná data, veškeré operace probíhají v cloudu nebo na firemním serveru. Vzhledem ke koncepci zařízení bez instalovaného datového úložiště na něm není možné instalovat a spustit jakýkoli malware. Ztracené nebo zcizené zařízení lze okamžitě deaktivovat. TMZC se snadno instaluje, je kompatibilní s IT infrastrukturami většiny společností a zajišťuje snadné centrální řízení mobilních zařízení.

Využití asistované reality v podnicích

Kromě obvyklých řešení mobilních pracovišť musí společnosti také zavádět nové způsoby práce, které jim umožní maximalizovat produktivitu v průmyslových, výrobních nebo logistických prostředích při zachování zabezpečení dat. Stále důležitější roli hrají proto nová řešení Edge Computing na bázi Windows s podporou asistované reality, jako je Toshiba dynaEdge DE-100 v kombinaci s inteligentními brýlemi AR100.

O společnosti Toshiba Client Solutions, Ltd.

Již více než 30 let nastavují notebooky a technologie Toshiba standard pro inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost Toshiba Client Solutions, Ltd., která je nyní většinově vlastněná společností Sharp, pokračuje v této tradici poskytováním bohatých hodnot a služeb, které podporují naše partnery a zákazníky při dosahování svých cílů.