Nové tváře v externí komunikaci Vodafonu: tým obnoví Marek Steiger a Ondřej Luštinec

Praha, 4. října 2018 – Komunikace firem musí počítat s dynamickým rozvojem sociálních sítí, růstem využívání videa jako preferovaného komunikačního kanálu nebo rozšířením skupiny třetích stran, například o influencery a akademiky. Externí komunikaci Vodafonu proto posilují profesionálové se zkušeností z oblasti médií, komunikace, marketingu nebo vzdělávání. Novým mluvčím a vedoucím týmu se stává Marek Steiger ze ZOO Praha, na pozici zástupce mluvčího přichází z Českého rozhlasu Ondřej Luštinec.

„Digitální doba vyžaduje nejen úzkoprofilové odborníky, ale i lidi renezančního typu, s přehledem a širokou škálou zkušeností z různých oblastí a sektorů,“ vysvětluje změny v týmu Adriana Dergam, vedoucí korporátní komunikace Vodafonu. A doplňuje: „Způsob, jakým fungují média nebo jak se díky technologiím může relevantním hlasem ve sféře informací a názorů stát prakticky každý, volá i po změnách způsobu, jak firma komunikuje s médii a veřejností. Z jedné strany je potřeba větší znalost cílové skupiny, aby byl pro ni obsah skutečně relevantní, a z druhé širší úhel, který vytváří pochopitelný celistvý obraz.“

Do čela externí komunikace a do role mluvčího Vodafonu tak nastupuje Marek Steiger, který ze ZOO Praha přináší přes 10 let zkušeností z oblasti marketingu, komunikace, řízení komerčních projektů a vzdělávací činnosti. Marek stál v ZOO Praha za tvorbou a realizací komerčních i nekomerčních aktivit a programů a komunikačních obsahů pro média i veřejnost. V rámci své kariéry v jedné z nejúspěšnějších zoologických zahrad světa vedl velký tým připravující komplexní programové schéma ZOO. Úzce spolupracoval s top klientelou i firemními partnery nebo státní správou. Dlouhodobě se věnuje pedagogické a přednáškové činnosti v rámci udržitelného rozvoje ve spolupráci s tuzemskými i zahraničními organizacemi. Marek je aktivním sportovcem, jeho koníčkem jsou hlavně silově vytrvalostní sporty a také cestování.

Z médií na pozici zástupce mluvčího a seniorního specialisty externí komunikace přichází do Vodafonu Ondřej Luštinec, který přes dekádu působil jako novinář, redaktor a editor v tištěných, internetových a mluvených médiích. Do korporace přichází z veřejnoprávního Českého rozhlasu, kde působil jako redaktor v ekonomické redakci zpravodajství především pro stanice Radiožurnál a Plus. Věnoval se zpracování témat například z oblasti informačních technologií nebo e-commerce. Před rozhlasem pracoval Ondřej deset let pro mediální dům Economia, kde zastával v průběhu své kariéry několik funkcí, jako byl například redaktor domácí rubriky serveru IHNED.cz, editor v ekonomické části Hospodářských novin nebo editor specializovaných magazínů. Ondřej má zálibu v gastronomii a hudbě, hraje mimo jiné i na varhany.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu s principy udržitelného podnikání se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 195 milionů korun. Za 12 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz