AVG 2019 přináší pokročilé funkce pro větší soukromí a uživatelský komfort

Bezpečnostní software AVG 2019 nyní obsahuje režim Nerušit, Štít citlivých dat a zdokonalenou detekci phishingu

Praha, Česká republika, 10. října 2018 – AVG Online Security Software, dceřiná společnost Avastu (LSE: AVST), oznámila vydání AVG 2019, nejnovější verze svého vlajkového produktu (bezplatné i premium varianty) pro uživatelskou bezpečnost. Uživatelé AVG se mohou těšit na nové funkce včetně rozšířené ochrany soukromí celé rodiny, vylepšenou automatickou detekci hrozeb pomocí nejnovějších technologií umělé inteligence či snížení počtu notifikací ostatních aplikací a programů při používání programů v režimu na celou obrazovku.

Silnější ochrana soukromí

Jedna z nových funkcí ochrany soukromí v sadě AVG 2019 je Štít pro citlivá data, který dovoluje uživatelům verze premium chránit osobní údaje, které mají uložené v domácích zařízeních, další bezpečnostní vrstvou před spywarem nebo kyberzločinci. Štít pro citlivá data identifikuje soubory obsahující citlivé osobní informace, jako jsou záznamy o zaměstnancích, zdravotní záznamy nebo cestovní dokumenty a poté nabídne uživatelům možnost tyto soubory ochránit a zablokovat proti neoprávněnému (např. i škodlivému) softwaru či proti otevírání a změnám souborů ze strany jiných osob.

Zamezit trapným situacím při pracovních prezentacích nebo při hraní online her pomáhá nový bezplatný režim Nerušit, který vypíná zobrazování notifikací Windows, prohlížečů a dalších aplikací, když programy běží v režimu na celou obrazovku. Uživatelé se tak mohou plně soustředit na hraní a mohou si být jisti, že publikum při jejich prezentaci uvidí pouze to, co vidět má.

Detekce phishingu pomocí umělé inteligence

AVG 2019 nyní díky umělé inteligenci lépe rozpoznává phishingové webové stránky, které se pro spotřebitele po celém světě stávají stále častějším rizikem. Tato technologie nové generace je bezplatná a automaticky kontroluje adresy stránek kvůli podezřelým tokenům, prověřuje metadata domén a zkoumá i vizuální podobu stránek. To se děje zcela automaticky a není třeba nic nastavovat. Nástroj v 99 % případů dokáže rozpoznat phishingovou stránku za méně než deset sekund a rychle vytvoří detekci k ochraně ostatních uživatelů AVG před phishingovými podvody.

„S AVG 2019 chceme překonat očekávání uživatelů i jejich rodinných příslušníků a speciálně jsme se zaměřili na klíčový problém ochrany jejich soukromí,“ říká technický ředitel ve společnosti Avast, Ondřej Vlček. „Soukromí má mnoho rozměrů a lze ho narušit mnoha způsoby, ať už jde o nechtěné vyskakování citlivých zpráv na prezentační ploše při pracovních schůzkách nebo nepovolený přístup k osobním údajům ze strany kyberzločinců. Kromě toho nejnovější metody phishingu dokážou působit velice adresně a naším záměrem je docílit toho, aby se naši uživatelé a jejich rodiny cítili bezpečněji, kdykoli se pohybují na internetu.“

Všechny produkty AVG 2019 obsahují ochranu v reálném čase proti virům, spywaru, ransomwaru, rootkitům, trojským koním a jiném škodlivému softwaru. Uživatelé jsou rovněž chráněni před nezabezpečenými odkazy, infikovanými staženými soubory a e-mailovými přílohami.

Uživatelé AVG Internet Security také dostávají ještě vrstvu pokročilejší ochrany proti vyděračskému softwaru díky nástroji Ochrana před ransomwarem a Ochrana webové kamery pro zabezpečení kamery zařízení. V programu AVG Internet Security jsou rovněž zahrnuty tyto čtyři další kategorie funkcí:

  • ochrana před hackery, která kyberzločincům brání v přístupu k soukromým souborům, rodinným fotografiím či heslům

  • ochrana soukromých dat, která dává uživatelům možnost zašifrovat soukromé fotografie nebo smazat nechtěné soubory,

  • ochrana při placení pro bezpečné prohlížení webu, internetové bankovnictví a nakupování a nástroj

  • funkce Štít před falešnými stránkami (Secure DNS), která se stará o to, aby uživatel nebyl přesměrován na falešné webové stránky při provádění citlivých úkonů, jako je internetové nakupování nebo bankovnictví.

AVG 2019 obsahující programy AVG AntiVirus FREE a AVG Internet Security je k dispozici okamžitě pro všechny stávající uživatele AVG a noví uživatelé si ho mohou stáhnout na www.avg.com.

O AVG

AVG, dceřiná společnost Avastu, je předním poskytovatelem produktů pro rodiny i jednotlivce, kteří touží po bezstarostném online životě. Spotřebitelské portfolio AVG pro osobní počítače a mobilní zařízení držící řadu ocenění obsahuje programy pro internetovou bezpečnost, optimalizaci výkonu, lokační služby, správu i analýzu dat a ochranu soukromí. Pro více informací navštivte www.avg.com.