Honor 8X: Konečně telefon, který vás nebude limitovat

Praha, 11. října 2018 – Značka smartphonů Honor dnes na náš trh oficiálně uvedla svůj nový smartphone Honor 8X. Telefon na první pohled zaujme 6,5″ displejem, který zabírá 91 % těla. Smartphonu nechybí duální 20 + 2MPx fotoaparát s využitím umělé inteligence. Potěší také pro Honor tak typickým poměrem ceny a výkonu. Na našem trhu bude Honor 8X k dostání ve dvou variantách, a to v 64GB verzi za 6 990 Kč a 128GB verzi za 7 990 Kč. Velké regionální odhalení nového modelu Honor proběhlo na Pražském hradě. Je to vůbec první telefon Honor, který byl celému regionu představený v Praze.

Blýskavé tělo a téměř žádné rámečky

Honor 8X má elegantní, zaoblené tělo se skleněnými zády. Na první pohled zaujme také stylovým matným pruhem na boku zadní strany, která jinak září odlesky. Honor 8X bude k dostání ve třech barevných provedeních. Elegantní černou a sytě modrou barvu doplní tentokrát i výrazná červená.

Telefon se chlubí 6,5″ displejem s volitelným vykrojením a rozlišením 2340 x 1080 px. Velký displej je však vměstnaný do těla o rozměrech 160,4 x 76,6 x 7,8 mm. Poměr obrazovky k tělu je tedy 91 % a telefon působí mnohem kompaktnějším dojmem, než by úhlopříčka displeje mohla napovídat. Moderní vykousnutí ještě více rozšiřuje plochu displeje, ale je možné ho softwarově zrušit a využít klasickou plnou lištu.

„Představením nového modelu Honor 8X nastavuje značka nové hranice, pokud jde o rovnováhu mezi hodnotou, designem a výkonem. Honor 8X splňuje nejen potřeby našich zákazníků, ale představuje také úžasný krok vpřed v technologii smartphonů a boří všechny staré konvence o tom, co je možné, přičemž se silně soustředí na designovou estetiku,“ říká k novému modelu George Zhao, prezident společnosti Honor. „Honor 8X je krásným ztvárněním minimalismu, okouzlujícím příkladem úspěchu a vynalézavosti. Je to průkopník, který dokazuje, že vlajkové funkce nevyžadují kompromis,” doplňuje Zhao.

Umělá inteligence při focení

Na zadní straně telefonu nechybí duální fotoaparát s využitím technologie AI. Jedná se o kombinaci 20 a 2 MPx. Díky umělé inteligenci dokáže algoritmus propojit focené objekty s optimálním nastavením fotoaparátu podle aktuálního kontextu konkrétního snímku. Ve stejné chvíli tak rozezná a zvýrazní různé části toho, co snímáte. Také přední 16MPx fotoaparát využívá umělou inteligenci, a to především k detekci pohybu a inteligentnímu rozpoznávání snímků.

Při delších expozicích využívá Honor 8X umělou inteligenci pro eliminaci třesu rukou. Optická stabilizace tak dosahuje lepších výsledků.

Rychlík každým coulem

Honor 8X je poháněn výkonným osmijádrovým procesorem Kirin 710, kterému sekunduje 4GB RAM. Interní paměť telefonu přichází ve dvou variantách, a to 64 GB a 128 GB. Paměť lze rozšířit o 256GB microSD.

Baterie s kapacitou 3750 mAh zajistí opravdu dlouhou výdrž telefonu. Při sledování videí vydrží telefon nabitý více než 15 hodin.

Odemykání obličejem, NFC

Spolehlivá čtečka otisků prstů umístěná na zadní straně umožňuje telefon bleskurychle odemknout. Telefon lze bezpečně odemknout také pomocí rozpoznání obličeje. Umělá inteligence umožňuje bezchybné odemknutí i při zhoršených světelných podmínkách.

Smartphone běží na Androidu 8.1 Oreo s nadstavbou uživatelského rozhraní EMUI 8.2. Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech. Telefon ovládá systém dual SIM nebo technologii NFC.

Strategické partnerství Honor a Red Bull

Během pražské akce oznámili George Zhao a Chris Hunt, regionální prezident Red Bull, strategické partnerství obou značek. “Již dříve spolu Honor a Red Bull úspěšně spolupracovali na akcích, podporovali atlety a sporty. Nyní je naším společným cílem prohloubit a posílit naše partnerství v celém regionu na klíčových trzích, včetně České republiky, Maďarska, Polska, Srbska a Slovenska. Ve spolupráci vidíme skvělou oboustrannou shodu hodnot značky, značky jako takové a cílového segmentu,” shrnul dlouhodobé partnerství George Zhao.

Honor Band 4

Na Pražském hradě byl kromě nového telefonu Honor 8X představený i nový Honor Band 4. Chytrý náramek může fungovat jako dálkový spouštěč při pořizování fotografií a mnozí uživatelé ocení i funkci hledání telefonu. Honor Band 4 je také voděodolný do hloubky až 50 metrů. Nechybí mu ani klasické funkce, jakými jsou monitoring tepu nebo schopnost sledování a sdílení každodenní tréninkové aktivity.

Honor Band 4 bude na našem trhu dostupný od listopadu za 1 299 Kč.

Lokální dostupnost

Prodeje Honor 8X začnou v České republice již zítra, a to s cenovkou 6 990 Kč za 64GB variantu a 7 990 Kč za 128GB variantu. Telefon bude možné zakoupit u prodejců CZC.cz, Smarty, Alza.cz, Mall.cz, T.S. Bohemia, Mobil pohotovost, Datart, Euronics, Okay, Space, Alfa.cz, kasa.cz, Electroworld, BPS Mobil, Hurá mobil, Planeo, Globus a také u operátora O2 CZ.

Další informace o telefonu naleznete na www.hihonor.cz.

Technické specifikace

OS Android 8.1 Oreo, EMUI 8.2
Displej 6,5″ FullView FHD+, 2340 x 1080p, 16,7 milionů barev, 397 PPI
Chipset Osmijádrový Kirin 710, 4xCortex-A73 2.2 GHz + 4xCortex-A53 1.7 GHz
Baterie 3750 mAh
Fotoaparát Duální AI 20 + 2MPx zadní fotoaparát, blesk
16MPx selfie fotoaparát
Rozpozná více než 500 scén v reálném čase a ve 22 kategoriích, širokoúhlé virtuální fotografie, živé fotografie, 3D panorama, monochromatický fotoaparát, HDR, noční focení, stabilizace strojovým učením, přirozený bokeh efekt, panorama, AR efekty, malování světlem, časosběr, zpomalený záběr, vodoznak, skenování dokumentu, časovač, ovládání hlasem, ovládání úsměvem, Ultra snapshot, odraz zrcadla (u selfie fotoaparátu), sledování objektu
Úložiště 4GB RAM + 64GB ROM

4GB RAM + 128 ROM

Konektivita USB 2.0
Podpora všech lokálních LTE standardů
Rozměry 160,4 x 76,6 x 7,8 mm
Hmotnost 175 g
Další Funkce odemykání obličejem, čtečka otisků prstů
Gyroskop
NFC
Digitální kompas, GPS, Glonass
Hallův senzor, senzor proximity, akcelometr

O značce mobilních telefonů Honor

Honor je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. Honor přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení Honor spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky Honor, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací.

Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/HonorCZSK.