S novým Huawei nova 3i zažijete hodně radosti za málo peněz

Na český trh vstoupil počátkem října nový smartphone Huawei nova 3i a pořádně s ním otřásl. Za cenu 8 499 korun totiž dostanete telefon, který vypadá úplně stejně, jako jeho dražší sestra Huawei nova 3, přičemž stále disponuje úctyhodnými parametry. Na první pohled oba modely nerozeznáte.
Telefon je opravdu krásný. Vyniká jednoduchostí dosahující kvalit minimalismu a když ho položíte na stůl, lidé si budou myslet, že vlastníte podstatně dražší smartphone. Eleganci mu dodává dvojitě zakřivené sklo z obou stran přístroje. Nejenže se budete cítit skvěle, díky designu, ale oblé tvary padnou také parádně do ruky.

Huawei nova 3i se pyšní 6,3 palcovým displejem přes celou přední stranu telefonu, na kterém můžete pohodlně brouzdat na sociálních sítích, vyhledávat informace na webu nebo si užívat videa ve Full HD+ rozlišení. O dokonalé zachycení běžných i životních událostí se postará dvojice fotoaparátů na každé straně mobilu s pokročilými funkcemi umělé inteligence, která zvládne rozpoznat stovky fotografických scénářů v několika kategoriích. S umělou inteligencí se stáváte profesionálním fotografem, protože všechny parametry nastaví za vás. Kromě fotografování pomáhá i s dalšími činnostmi přístroje, jako rozpoznání obličeje nebo hlasu.

Říká se, že krása není všechno a to důležité je uvnitř. To je důvod, proč v telefonu Huawei nova 3i naleznete nejnovější procesor vytvořený na míru pro střední třídu. Pod označením Kirin 710 si toho možná moc nepředstavíte, třeba ale pomůže, když vám řekneme, že s tímto čipsetem spustíte hladce hry i náročné aplikace. Prostě se nic neseká, nepadá a vše funguje, jak má.

A aby na všechny ty aplikace bylo dost místa, dostala 3i do vínku nadstandardní interní paměť o kapacitě 128 GB, kterou v případě potřeby rozšíříte pomocí SD karty o dalších 256 GB. Nemusíte se tak bát, že by se do telefonu nevešly fotky a videa ve vysokém rozlišení nebo náročné hry.

Svoje oblíbené hudební pecky můžete poslouchat ze sluchátek kdekoliv budete chtít, protože telefon disponuje 3,5 mm konektorem. Samozřejmostí je i snímač otisků prstů na zadní straně telefonu. Hledali jste nejvybavenější smartphone pod deset tisíc? Dál už nehledejte, je tu Huawei nova 3i.