Samsung Galaxy A9: první telefon na světě se čtyřmi fotoaparáty

 

  • Čtyři fotoaparáty umožňující tvořit kreativní snímky
  • Elegantní design, poutavá gradientní barva
  • Vysoký výkon (6 GB RAM + 128 GB interní paměť)
  • Dlouhá výdrž baterie (3 800 mAh), podpora rychlonabíjení

 

Praha, 11. října 2018 – Společnost Samsung Electronics dnes představila chytrý telefon Galaxy A9, který je určen pro ty, kdo rádi objevují, zachycují okamžiky a sdílejí je tak, jak je sami vidí. Průkopnický telefon Galaxy A9 je jako první na světě vybaven čtyřmi zadními fotoaparáty a je doslova napěchován funkcemi, které vám umožní prožít každý den naplno. V České republice bude Galaxy A9 k dostání v černé a speciální gradientní modré (Lemonade Blue) barvě. Doporučená maloobchodní cena modelu Galaxy A9 bude 14 999 Kč a v prodeji bude od poloviny listopadu.

Telefon Galaxy A9 je šitý na míru těm, kteří vědí, co chtějí, a neváhají za svým cílem jít. Ať už se jedná o pořízení akčního selfíčka či dokonalého panoramatu, je Galaxy A9 dokonalým společníkem pro zachycení a sdílení každodenních dobrodružství bez ohledu na to, kam vás život zavede.  

„Jakožto globální lídr v inovacích chytrých telefonů chápeme poptávku po nových smysluplných řešeních v rychle se rozvíjejícím světě spoléhajícím se na vizuální komunikaci,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Stavíme na našich zkušenostech s vývojem fotoaparátů pro chytré telefony a v rámci celého našeho portfolia Galaxy představujeme technologie nové generace, které umožní většímu počtu zákazníků využívat výhod špičkových inovací. Jsme rádi, že našemu slibu můžeme dostát a že můžeme představit telefon Galaxy A9, který jako první na světě nabízí pokročilé technologie v oblasti fotoaparátů.“

Ve vzrušujícím a propojeném světě, v němž lze okamžiky i vzpomínky počínaje od těch každodenních až po ty, které nás potkávají pouze jednou za život, zachytit a okamžitě sdílet, se pro spotřebitele stává chytrý telefon něčím víc než jen pouhým telefonem. Právě proto je Galaxy A9 nabitý těmi nejnovějšími inovacemi, které Samsung v oblasti fotoaparátů nabízí. Ty spotřebitelům umožňují dosáhnout a zažít více a vytěžit maximum z příležitostí, které každý den přináší.

Inovativní čtyři fotoaparáty na zadní straně přístroje

Galaxy A9 vám umožňuje snadno pořizovat dynamické a krásné fotografie. Díky čtyřem objektivům můžete popustit uzdu své kreativitě a pořizovat, vytvářet a sdílet úchvatné snímky.

  • Nenechte se omezovat žádnými kompromisy a využijte dvojnásobného optického zoomu k pořizování neuvěřitelně detailních záběrů i ze značné vzdálenosti.
  • S ultraširokoúhlým objektivem můžete zachycovat svět do nejmenších podrobností a bez jakýchkoli omezení a s pomocí funkce optimalizace scény budete fotografovat jako profesionál. Díky technologii rozpoznání scény s využitím umělé inteligence je fotoaparát nyní chytřejší a je schopen okamžitě rozpoznat fotografovaný objekt a odpovídajícím způsobem přizpůsobit nastavení pro dosažení co nejlepšího výsledku.
  • Svou kreativitu můžete vyjádřit pomocí objektivu se selektivní hloubkou ostrosti, který vám dává možnost ručně nastavovat hloubku ostrosti fotografií, zaměřit se na fotografovaný objekt, a pořizovat tak nádherné, profesionálně vyhlížející snímky.  
  • S 24Mpx hlavním objektivem telefonu Galaxy A9 dokážete kdykoli během dne pořídit nádherné, jasné a zřetelné snímky, a to jak v ostrém světle, tak i za nepříznivých světelných podmínek.

Výkonné nové funkce s výjimečnou celodenní výdrží

Spolehlivá baterie telefonu Galaxy A9 s kapacitou 3 800 mAh a dlouhou výdrží vám umožní žít bez omezení a užívat si špičkového výkonu po celý den. Díky 128GB internímu úložišti telefonu Galaxy A9, které lze rozšířit pomocí SD karty až o dalších 512 GB, můžete nyní fotografovat vše bez jakýchkoli omezení, můžete více ukládat a méně mazat.

Telefon Galaxy A9 byl navržen tak, aby vám zpříjemnil život, a je proto vybaven digitálním asistentem Bixby a službou Samsung Health, a můžete využít mnoha výhod, které Galaxy A9 nabízí, včetně funkce App Pair.

Prvotřídní design

Telefon Galaxy A9 vychází z tradice prvotřídního designu společnosti Samsung a je navržen ve třech jedinečných barvách: černé Caviar Black, modré Lemonade Blue a růžové Bubblegum Pink (pozn.: růžová barva není v ČR a SR dostupná) s elegantním a ergonomickým designem, díky kterému padne do jedné ruky, a je vybaven zaobleným 3D sklem pro vysoce kvalitní pohodlný úchop.     

Další informace o telefonu Galaxy S9 získáte na internetových stránkách www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy nebo www.samsung.com/galaxy.

Samsung Galaxy A9 – technické specifikace

  Galaxy A9
Displej 6,3“ Full HD+ Super AMOLED, 1080 x 2220

* Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů

Fotoaparát Zadní: čtyřnásobný

 – hlavní fotoaparát: 24 Mpx AF, f/1,7

 – teleobjektiv: 2x optický zoom, 10 Mpx AF, f/2,4

 – ultraširokoúhlý: 120°, 8 MP, f/2,4

– se selektivní hloubkou ostrosti: 5 Mpx, f/2,2

Přední: 24 Mpx, f/2,0

Tělo 162,5 x 77 x 7,8 mm / 183 g
Aplikační procesor Qualcomm (SDM660), osmijádrový (2,2GHz čtyřjádrový + 1,8GHz čtyřjádrový)
Paměť 6 GB RAM, 128 GB + slot MicroSD (až 512 GB)

* Velikost uživatelské paměti je menší než celková kapacita paměti, protože část úložiště využívá operační systém a software vykonávající různé funkce zařízení. Skutečná velikost uživatelské paměti se bude lišit podle operátora a po aktualizaci softwaru se může změnit.

Baterie 3 800 mAh (typická)

* Typická hodnota potvrzená testy v nezávislé laboratoři. Typická hodnota je odhadovaná průměrná hodnota s ohledem na odchylku v kapacitě baterie u vzorků baterií testovaných podle normy IEC 61960. Jmenovitá (minimální) kapacita je 3 720 mAh. Skutečná životnost baterie se může lišit v závislosti na parametrech používaných sítí, způsobu používání a dalších faktorech.

OS Android 8.0 (Oreo)
Sítě 3CA, LTE kat. 9
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MIMO, Bluetooth® v 5.0 (LE až 2 Mbps), ANT+, USB typ C, NFC, poloha (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené.

Platby Samsung Pay (NFC) – v ČR a SR není tato služba dostupná
Senzory Akcelerometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor přiblížení, RGB světelný senzor
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobku, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, se mohou bez předchozího upozornění změnit.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.