Naprogramujte si vlastní webovou stránku

Celosvětově se počet webových stránek blíží ke dvěma miliardám. Poptávka po vytvoření prezentace na internetu neustále stoupá. Společnost Green Fox Academy se z toho důvodu rozhodla uspořádat čtyřdenní kemp programování, který začne v Praze 25. října a zájemci si zde vytvoří vlastní webové stránky. Při této příležitosti účastníci mohou zjistit, že programování je zábavné a třeba začít i uvažovat o změně své profese.

Na soustředění se účastníci naučí vše potřebné pro naprogramování vlastní funkční webové stránky i pro její následnou údržbu a aktualizaci. Zkušení mentoři Ádám Gyulavári a Ondřej Šlejtr zasvětí studenty do tajemství uživatelských rozhraní HTML, CSS i Java Scriptu.

„Možnost vytvořit si vlastní webovky je něco, co láká spoustu lidí a často jsou to právě internetové stránky, které stály na počátku nejedné kariéry v IT,“ říká Barbora Wachtlová, provozní ředitelka Green Fox Academy, a doplňuje: „Kemp je také dobrou příležitostí pro zájemce i zvědavce, aby si vyzkoušeli, co programování vlastně obnáší a že se nejedná o nikterak složitou věc. Stačí jen mít trpělivost a chtít se učit.“

Počet webových adres v posledních letech strmě stoupá. V roce 2014 jich byla miliarda a jen za loňský rok jich přibylo přes 700 tisíc, což byl meziroční nárůst 69 %. Aktuálně se číslo blíží ke dvěma miliardám (přesně 1,9 milionu). Více než 75 % těchto stránek je však neaktivních a jedná se o registrované domény.

Čtyřdenní programovací kemp, kde se zájemci naučí programovat webové stránky a pomohou tak pokořit hranici dvou miliard adres, odstartuje 25. října 2018 v učebně společnosti Green Fox Academy (Václavské náměstí 11, Praha 1) a bude v anglickém jazyce. Český mentor pak případně vše potřebné účastníkům kempu dovysvětlí a pomůže v češtině. Cena soustředění je 4 900 Kč. Více informací naleznete zde.

Poznámky pro média:

Společnost Green Fox Academy (GFA) byla založena v roce 2015 v maďarské Budapešti, kde se velmi rychle stala jedničkou na trhu. Spolupracuje zde se společnostmi, jakými jsou Lufthansa, Evosoft (Siemens) či Bosch. Doposud její kurzy programování v Maďarsku absolvovalo více než 400 lidí a z nich 91 % získalo nabídku zaměstnání v oboru IT a pozici junior software developer. GFA vstoupila na český trh v září roku 2018, kdy byl v Praze zahájen první kurz Junior programátor. Více informací naleznete na www.greenfoxacademy.cz.