Obchodní centrum Letňany dokončilo rekonstrukci. Slavnostní otevření proběhne 18. října 2018

Praha 12. října 2018 – Rekonstrukce Obchodního centra Letňany byla úspěšně dokončena. Zákazníci ocení převážně přestavbu společných prostor, jako je zóna s restauracemi nebo vybudování nového vstupu do obchodního centra s novou nákupní galerií či nová relaxační místa. Investice do rekonstrukce OC Letňany dosahuje téměř půl miliardy korun. Slavnostní otevření Obchodního centra Letňany, včetně doprovodného programu, proběhne 18. října od 10:00 hod.

Rekonstrukce byla zaměřena na prodejní plochy i společné prostory obchodního centra s cílem zvýšit atraktivitu OC Letňany pro zákazníky i nájemce. Zásadní koncepční změnou je vybudování centrálního prostoru, propojení mezi novým prodejním prostorem a zónou s restauracemi a přivedení denního světla do této části. Došlo ke kompletní přestavbě plochy u vchodu z Tupolevovy ulice a vznikl také nový vstup do módní galerie se zajímavými butikovými jednotkami a tvůrčími architektonickými prvky.

„O přeměně OC Letňany jsme od počátku uvažovali v komplexním pohledu, abychom vyšli vstříc jak zákazníkům, tak samotným nájemcům. Realizace a nastavení nové strategie, která kromě rekonstrukce výrazné části Letňan za plného provozu, zahrnovala i rebranding, proměnu samotných obchodů a zařazení nových značek a služeb, trvala téměř dva roky. Kromě nové obchodní galerie vznikla téměř dvojnásobná, atraktivní a zelená zóna s restauracemi, poskytující zdravější a rozmanitější možnosti stravování. OC Letňany se tak proměnilo v místo, kde lidé nejen nakupují, ale také rádi tráví svůj volný čas a cítí se tady příjemně,“ říká Pavel Klimeš, ředitel Obchodního centra Letňany.

Komerční stránku projektu posílí nově vzniklé obchody, změna nájemců, redesign stávajících obchodů a noví nájemci s originálními koncepty. „Nově již zákazníci mohou navštívit například prodejnu Datart, který zde má nejmodernější obchodní jednotku v České republice, či restauraci s terasou Pub Infinity. Vedle Baumaxu byla otevřena sportovní prodejna Decathlon. Mezi další re-designované a nové obchody patří například Costa Coffee, Paul Bakery, Douglas, DM drogerie, Knihy Dobrovský, Deichmann, Bushman, ALOve, Rituals nebo BENU lékárna,“ doplňuje Katarína Brydone, Head of Retail společnosti CBRE. Společnost CBRE je zodpovědná za skladbu obchodů a restaurací, pronájem a za property management projektu.

„Věřím, že se nám podařilo nastavit kvalitní skladbu obchodů a služeb. Prodloužili jsme nájemní smlouvy se stávajícími klíčovými nájemci. Od začátku loňského roku jsme přivedli do OC Letňany spoustu   zajímavých značek a během následujících měsíců tak doplníme nabídku o 40 nových obchodů. Celková zrekonstruovaná plocha centra je cca 19 tis. m2. Do konce roku bude pro rodiny s dětmi vybudován i zbrusu nový dětský koutek s plochou více než 700 m2, “ uvádí Daniela Špůrková, Key Account Manager Obchodního centra Letňany.

Slavnostní otevření renovovaného Obchodní centra Letňany bude zahájeno 18. října 2018 v 10:00. Návštěvníky čeká zajímavý doprovodný program a mnoho dárečků, výhodné nákupy a v neposlední řadě velké překvapení. OC Letňany připravilo na tento den pro své zákazníky slevovou knížku plnou atraktivních slev do jednotlivých obchodů. Při nakupování slavnostní atmosféru doplní DJ nebo koncert skupiny Slza, vystoupení Museru či zábavní zóna Hatmichals a řada dalších atrakcí.

Autorem architektonického návrhu byla mezinárodní společnost Chapman Taylor. Projektovou dokumentaci připravila společnost Fabionn. Na hladký průběh rekonstrukce dohlíží společnost ESTE Project Management a stavební činnosti zajišťují společnosti Porr, PBW a společnost STABA.

O Obchodním centru Letňany

Obchodní centrum Letňany patří ke třem největším centrům v Praze. Svým zákazníkům nabízí nákupy téměř ve 200 obchodech známých světových značek na ploše přes 110 000 m2. Největší zastoupení v centru mají obchody s módou, doplňky a šperky. Samozřejmostí je nabídka dalších souvisejících služeb jako je např. čistírna, kadeřnictví, opravna obuvi, banky, lékárna či široká nabídka občerstvení a mnoho dalších. Součástí komerční zóny je také prodejna Baumaxu zaměřená na prodej stavebního materiálu, vybavení interiérů a zahrad. Pestré nakupování může zákazník obohatit návštěvou multikina, aquacentra, zimního stadionu nebo krytých tenisových kurtů či okusit adrenalin v Hurricane Factory nebo Surf Aréně. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na http://www.oc-letnany.cz.