Robert De Niro tváří celoevropské kampaně na propagaci nového elektromobilu Kia e-Niro

 

  • Kia spouští evropskou reklamní kampaň na elektrický crossover e-Niro
  • Televizní, digitální a tisková reklama, jejíž hlavní tváří je dvojnásobný držitel Oscara Robert De Niro
  • Kia e-Niro s dojezdem až 485 km na jedno nabití, resp. až 615 km ve městě
  • e-Niro překonává překážky bránící v pořízení elektromobilu – díky dlouhému jízdnímu dosahu, nulovým emisím a stylovému charakteru crossoveru s vysokou užitnou hodnotou
  • Evropská premiéra na autosalonu v Paříži; evropské prodeje budou zahájeny koncem roku 2018

 

Praha 3. října 2018 – Značka Kia zahajuje novou celoevropskou reklamní kampaň na nový elektrický crossover e-Niro – jejíž hlavní tváří je oscarový herec Robert De Niro.

Robert De Niro jakožto ambasador nového elektromobilu Kia v seriálu televizních, tiskových a digitálních reklam poukáže na schopnosti modelu e-Niro překonávat překážky bránící v pořízení elektromobilu.

Partnerská spolupráce automobilky Kia s De Nirem bude postavena na nenapodobitelném charakteru uvedeného herce a jeho smyslu pro humor ve snaze upozornit na četné výhody modelu e-Niro – tj. dlouhý dojezd 485 km na elektřinu, špičkové funkce infotainmentu, technologie pro zpětné získávání energie a jedinečný design crossoveru.

Komentuje Artur Martins, viceprezident pro marketing a produktové plánování ze společnosti Kia Motors Europe: „Komunikační plán modelu e-Niro bude velmi specifický, stejně jako vůz samotný. Reklama se zaměří na jedinečné bavičské schopnosti Roberta De Niro, který touto formou seznámí veřejnost s vlastnostmi e-Nira – vozu, který překonává mnohé překážky bránící v pořízení elektromobilu – a to způsobem, jakým to dokáže jen málokdo.”

Celoevropská reklamní kampaň na e-Niro s Robertem De Nirem v hlavní roli, připravená společností Kia Motors Europe ve spolupráci s reklamní agenturou Innocean Worldwide Europe, bude spuštěna letos v listopadu.

Kia e-Niro v provedení pro Evropu odhalena na autosalonu v Paříži

Kia e-Niro, který je prvním čistě elektrickým crossoverem značky Kia. S jízdním dosahem až 485 km* na jedno nabití – resp. až 615 km ve městě** – bude první elektrický crossover Kia po zahájení evropských prodejů koncem roku 2018 jedním z nejschopnějších vozů na silnicích.

Pro e-Niro je k dispozici lithium-iont polymerový akumulátor se zvýšenou kapacitou 64 kWh, resp. standardní modul o kapacitě 39,2 kWh s dojezdem až 312 km při nulových emisích. Po připojení e-Nira k rychlodobíjecí stanici o výkonu 100 kW se modul o kapacitě 64 kWh dobije z 0 na 80 % za pouhých 54 minut.

Nové e-Niro se připojí ke stávající modelové řadě Niro HEV a PHEV – pro nějž se od uvedení v roce 2016 celosvětově rozhodlo přes 200 tisíc zákazníků. Dosavadní evropské prodeje tohoto hybridního crossoveru překračují 65 tisíc vozidel.

Poznámky pro redaktory

*Dojezdová vzdálenost se vypočítává na základě metodiky měření WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure)

**Dojezdová vzdálenost ve městě na základě městského cyklu podle metodiky WLTP

KIA MOTORS CZECH je výhradním dovozcem nových automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od roku 1993. Za 25 let své existence prodala Kia na českém trhu téměř 110 000 vozů. Aktuálně prodává na 12 modelových řad z čehož 6 s alternativním pohonem (EV, HEV, PHEV, MHEV). Kia má v ČR 60 autorizovaných prodejních a servisních míst a průběžně jí patří 7. místo na trhu. V roce 2015 uzavřela partnerství se společností Autodrom Most, která provozuje motorsportové aktivity a Centrum bezpečné jízdy. Kurzy pro výuku a výcvik bezpečnosti se zaměřením na krizové situace v běžném silničním provozu navštívilo za dobu spolupráce téměř 8 tisíc účastníků, kteří s více než třemi desítkami modelů Ceed najezdili na 20 tisíc kilometrů. Od roku 2009 Kia úzce spolupracuje s Nadací Naše dítě, jejíž aktivity rozšířila o projekt dárcovské samolepky „Já a Kia pomáháme dětem“, v hodnotě 50 korun za každý nově prodaný vůz. Od zahájení spolupráce obdržela nadace částku převyšující 2 miliony korun a podpořeno bylo více než 70 projektů na pomoc znevýhodněným či zdravotně postiženým dětem. Více informací o společnosti KIA MOTORS CZECH naleznete na stránkách www.kia.cz.

Kia Motors Corporation – výrobce celosvětově kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 3 milionu automobilů v 14 výrobních a montážních závodech v 5 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 180 zemích celého světa. Kia celosvětově zaměstnává okolo 49 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat téměř 45 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalové organizace FIFA – řídící orgán FIFA World CupTM.a oficiálním partnerem Evropské ligy UEFA platné pro sezóny 2018/2019. Pro více informací o společnosti Kia Motors a jejích výrobcích, navštivte prosím globální mediální centrum www.kianewscenter.com