Společnost Synology představuje směrovač Mesh Router MR2200ac

Tchaj-pej, Tchaj-wan – 16. října 2018 – Společnost Synology Inc. dnes představila svůj první směrovač typu Mesh – model MR2200ac, který podporuje funkci Wi-Fi Protected Access (WPA3), poskytuje domácnostem rychlé a nepřerušované pokrytí sítí Wi-Fi a informace, řízení a zabezpečení v rámci celé jejich sítě. Tento bezdrátový směrovač s modulárním provedením a vysokým výkonem je možné snadno rozšířit o další jednotky a vytvořit síť Mesh pro připojené domácnosti všech velikostí.

Počet připojených zařízení se podle společnosti IHS Markit bude celosvětově zvyšovat v průměru o 12 % ročně z 27 miliard v roce 2017 na 125 miliard v roce 2030. „Když jsme se dozvěděli o této prognóze, uvědomili jsme si, že nejde jen o to, aby bylo zařízení připojené,” uvedl Kuei-Huan Chen, řídicí pracovník ve společnosti Synology. „Je také nutné vědět, co se v síti děje, aby bylo možné chránit příslušná zařízení – a rodinu – před vnějšími hrozbami. A právě to má dělat směrovač MR2200ac. Díky spolupráci se společnosti Qualcomm Technologies, Inc. model MR2200ac podporuje nejnovější technologie Wi-Fi a zabezpečení a síť je tak chytřejší a bezpečnější.”

„Společnost Qualcomm Technologies se zaměřuje na poskytování vysoce kvalitních sítí Wi-Fi pomocí inovativní platformy Qualcomm® Mesh Networking Platform, která zajišťuje vysoké zabezpečení a pokročilé domácí připojení koncovým zákazníkům po celém světě,” uvedl Gopi Sirineni, viceprezident produktového managementu společnosti Qualcomm Technologies Inc. „Se společností Synology nadále spolupracujeme na tom, abychom zajistili většímu počtu zákazníků prakticky nepřerušované, rychlé a bezpečné služby Wi-Fi v připojených domácnostech všech velikostí.”

Pokrytí celé domácnosti vysokorychlostní sítí Wi-Fi

Směrovač MR2200ac využívající čtyřjádrový systém na čipu Qualcomm® IPQ4019 se vyznačuje třípásmovým provedením sítě Wi-Fi, které eliminuje místa bez připojení a zajišťuje rychlý širokopásmový internet i v nejodlehlejších částech domu. Celou síť spravuje oceňovaný operační systém Synology Router Manager (SRM), v jehož intuitivním uživatelském rozhraní je k dispozici řada funkcí firemní úrovně.

  • Chytrá technologie Mesh: Směrovač MR2200ac dynamicky vybírá nejlepší způsob komunikace (2,4 GHz, 5 GHz nebo Ethernet) mezi jednotlivými směrovači MR2200ac a klientskými zařízeními a je navržen tak, aby poskytoval nejrychlejší možný přístup k internetu.
  • Rozšířený roaming: Rozsáhlá podpora zahrnuje standardy 802.11 k, v, a r a umožňuje plynulejší přemisťování z místa na místo
  • Snadné nastavení: Vyberte, který směrovač MR2200ac chcete přidat, z prohlížeče nebo mobilní aplikace DS router a nechte síť automaticky provést konfiguraci a optimalizaci.
  • Jediný ovládací panel Wi-Fi: Zobrazte si stav všech bodů Wi-Fi a bezdrátových zařízení a využijte vizualizaci vzájemného propojení bodů Wi-Fi na mapě sítě. K dispozici jsou také rozšířené možnosti hostované sítě Wi-Fi.
  • Kompatibilita se směrovačem Synology RT2600ac: Kanceláře mohou rozšířit pokrytí směrovače RT2600ac ještě dále a maximálně využít výkonný hardware.

Bezpečnější internet pro všechny a v každé situaci

Nejnovější verze systému SRM 1.2 obsahuje také zcela nový balíček Safe Access, který kombinuje nejlepší rodičovskou kontrolu ve své třídě a automatické zabezpečení na úrovni sítě, díky čemuž nemusíte hledat různá řešení pro jednotlivé platformy.

  • Vytvořte svět online bezpečný pro své děti: Nastavte uživatelské profily, rozhodujte, kdy a po jakou dobu je možné používání internetu, a chraňte děti před obsahem určeným pouze pro dospělé pomocí webových filtrů a funkce SafeSearch. Webové filtry lze nastavit tak, aby omezily teenagery v používání sociálních sítí na konkrétní hodiny. Pro mladší děti můžete sestavit seznam výjimek obsahující schválené weby, ke kterým budou mít přístup.
  • Zjistěte, jak se děti chovají na internetu: sledujte, kdy jsou online, jaká zařízení používají a jestli se omylem nedostanou na nevhodné weby. Děti mohou odeslat požadavek, abyste jim odblokovali web. Tato interakce vám umožňuje být vždy součástí jejich růstu.
  • Síťové profily pro rodinná zařízení a zařízení IoT: Jakékoli zařízení připojené v budoucnu k místní nebo hostované síti se bude řídit zásadami, které stanovíte, a veškeré nenormální aktivity budou pečlivě zastaveny a zaznamenány.
  • Nenápadné zabezpečení sítě: Nástroje s informacemi o hrozbách DNS a IP blokují přístup ke škodlivým cílům v reálném čase, zatímco díky zavedení služby Google Safe Browsing na směrovače Synology je ochrana společnosti Google proti malwaru, sociálnímu inženýrství a nežádoucímu softwaru rozšířená na celou síť.

Zabezpečení Wi-Fi další generace díky funkci WPA3

Model MR2200ac patří mezi první směrovače s certifikací WPA3, což je nově oznámený standard zabezpečení Wi-Fi. Nové možnosti zahrnují varianty WPA3-Personal, WPA3-Enterprise a Enhanced Open™ a umožňují směrovači MR2200ac zajistit domácím, firemním a veřejným sítím Wi-Fi nejnovější způsoby obrany proti sledování a dalším útokům. Společnost Synology má dlouhou historií rychlých a pravidelných aktualizací, které síti Mesh zajistí připravenost na všechny nové hrozby.

Dostupnost

Směrovač MR2200ac je okamžitě k dispozici na Tchaj-wanu, v dalších regionech bude vydán na začátku října. Další informace o tom, co může nabídnout, se nacházejí na této adrese: https://www.synology.com/products/MR2200ac

Informace o možnostech koupě se nacházejí na této adrese: https://www.synology.com/wheretobuy/

Systém SRM 1.2 je dnes dostupný pro všechny směrovače Synology. Další informace o kompletních funkcích a platných modelech se nacházejí na této adrese: https://www.synology.com/srm