Huawei Mate 20 Pro, nejvýkonnější smartphone, jaký kdy Huawei vyrobil, je napěchovaný novými technologiemi

Společnost Huawei představila nejočekávanější novinku tohoto podzimu, kterou je řada Huawei Mate 20. Pro český trh bude k dispozici pouze nejvyšší model s označením Mate 20 Pro, který nabídne řadu technických vymožeností. Nejnovější Huawei Mate 20 Pro přichází s jedinečným vysoce výkonným procesorem Kirin 980 s podporou umělé inteligence, trojitým fotoaparátem na zadní straně, super rychlým nabíjením, obří baterií, displejovou čtečkou otisku prstu nebo možností bezdrátového nabíjení se schopností bezdrátově nabíjet i jiná zařízení.

Nejnovější průmyslové technologie

Procesor Kirin 980 je nejvýkonnější procesor, který má Huawei k dispozici. Není divu, že se jím může pochlubit právě model Mate 20 Pro. Pomocí jedinečné třívrstvé architektury dosáhne procesor vynikajícího výkonu. Kirin 980 je vybavený dvěma nezávislými neurálními procesory pro umělou inteligenci.

Operační systém EMUI 9.0

Jedná se o nejnovější operační systém od společnosti Huawei, který byl stvořen s důrazem na uživatele. Nabídne mu přirozeně jednoduché, zábavné a konzistentní uživatelské prostředí. Nově vylepšený navigační systém, který se ovládá gesty, umožňuje ještě více intuitivní ovládání. Podařilo se také zredukovat počet položek v systému o 10 % z celkových 940 na 843. Například nyní si uživatelé mohou nastavit všechny lokalizační služby najednou, namísto toho, aby to dělali separátně.

Leica fotoaparát

Nový trojitý Leica fotoaparát přináší unikátní způsoby zachycení životních momentů. Uživatelům pomůže vytvářet umělecká díla, ať už se jedná o fotografie nebo videa. Čočky jsou u nového modelu zajímavě uspořádány do čtverce. Žhavou novinkou je extrémní makro, kdy kamerový systém tvoří ostré obrázky objektů umístěných již ve vzdálenosti 2,5 cm od objektivu. Ultra širokoúhlý objektiv podporuje vytváření fotografií a videí v poměru 21:9 na místo běžných 16:9, čímž je možné zachytit podstatně širší perspektivu snímaného objektu. Vynikající služba například pro krajináře nebo když není dostatek místa pro poodstoupení dozadu.

70 % nabití za 30 minut

Huawei Mate 20 Pro se pyšní obří baterií o velikosti 4200mAh, která udrží přístroj v plném provozu po celý den a bude možné ji dobít i bezdrátově. Říká se, že čas jsou peníze a z toho důvodu přichází Mate 20 Pro s revolučním rychlonabíjením. V případě, že bude smartphone dobíjen kabelem přímo ze sítě, dosáhne přibližně 70 % kapacity už za půl hodiny. Prostřednictvím bezdrátového napájení pak za 30 minut cca 30 % kapacity. Další průlomovou technologií, kterou Mate 20 Pro zvyšuje laťku pro technické požadavky na smartphone, je zpětné bezdrátové nabíjení. To umožní plně využít vysokokapacitní baterie uvnitř telefonu a sdílet tak energii pro další přístroje, jako jsou například bezdrátová sluchátka.

Futuristický design

Nejnovější model ze stáje Huawei je radost držet v ruce. Přístroj je zaoblený na všech osmi stranách, díky čemuž se stává neuvěřitelně pohodlným. Telefon bude k dostání ve třech barevných provedeních – černá, půlnoční modrá a twilight.  

Vynikající rozpoznávání tváře a čtečka otisků v displeji

Stačí se podívat na mobil a on se sám odemkne. Dokáže to s 3D řešením pro odemknutí obličeje, které dosahuje míry falešné shody jedna ku milionu, takže se uživatelé mohou cítit zcela bezpečně.  Jako druhou možnost odemknutí telefonu pomocí biometrických údajů nabízí telefon odemčení otiskem prstu přímo na displeji.

Cena a dostupnost

Nový model Huawei Mate 20 Pro bude dostupný pro Českou republiku od 1. 11. 2018 za cenu 24 999 Kč. Zájemci si zařízení mohou už dnes předobjednat u vybraných partnerů a operátorů ve speciální akci s bezdrátovou nabíječkou a nano SD kartou s kapacitou 128 GB za stejnou cenu.

Společnost Huawei zároveň se smartphonem uvedla i hodinky Huawei Watch GT ve verzi Sport za 5 699 Kč a verzi Classic za 5 999 Kč.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.