Kalkulík to spočítá za vás – spuštěn nový srovnávač finančních produktů

Praha, 18. října 2018 – V polovině října do světa internetových srovnávačů přišel nový hráč, panáček Kalkulík. U jeho zrodu stála společnost Broker Consulting. Kalkulík jakémukoli zájemci porovná během několika minut produkty z oblasti úvěrů na bydlení, autopojištění, pojištění nemovitosti a pojištění odpovědnosti. Kromě porovnání cen a parametrů produktů nabízí i možnost některé z nich samoobslužně sjednat on-line. Najdete ho na www.kalkulik.cz.

„Srovnávačů a kalkulaček je trhu celá řada, většina z nich velmi neosobních. My jsme ale chtěli prostředí, které působí přátelsky, proto jsme se rozhodli pro panáčka Kalkulíka. On si stejně jako finanční konzultanti Broker Consulting zakládá na individuálním přístupu, umí rychle a snadno porovnat jednotlivé produkty různých společností napříč celým trhem a pomoci s jejich sjednáním,“ vysvětluje vznik maskota webového srovnávače Jan Lener, ředitel komunikace a PR Broker Consulting.

Jeho poznávacím znamením je velká kalkulačka, která dala vzniknout jeho jménu. Vybrané produkty umí Kalkulík uzavřít přímo on-line, což mu dává konkurenční výhodu. Stejně jako finanční konzultanti i Kalkulík neustále rozšiřuje své znalosti a do budoucna počítá i s cestovním pojištěním, spotřebitelskými úvěry a s produkty pro podnikatele.

U jednodušších produktů, u nichž klient nemá potřebu osobní či telefonické konzultace, je možné sjednání a uzavření smlouvy přímo přes www.kalkulik.cz. To platí zejména pro autopojištění a pojištění domácnosti a nemovitosti. Komplikovanější produkty a případy jsou navázané na telefonickou podporu call centra, případně na osobní jednání s finančním konzultantem.

„Na zprostředkovatelském trhu budou mít on-line nástroje stále větší roli. Pozorujeme to třeba ve Velké Británii, kde došlo před patnácti lety k razantní regulaci. Finanční konzultanti se tehdy zaměřili na komplikovanější produkty, které bez odborného osobního poradenství lze jen stěží sjednat, a ty jednodušší se uzavírají on-line. Třeba v oblasti autopojištění je to až 75 procent všech smluv. Český trh se pomalu také posouvá tímto směrem,“ doplňuje Dušan Friedl, ředitel digitální podpory prodeje Broker Consulting.

Webový portál pracuje s jednoduchou grafikou, intuitivním ovládáním a proklientským prostředím. Ke srovnání dojde v několika málo krocích a během minut již uživatel zná požadovanou informaci. Na přípravě loga ve tvaru panáčka Kalkulíka a celkové grafice portálu se podílelo marketingové oddělení Broker Consulting a společnost Sherpas, s.r.o.

O společnosti Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 600 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1 500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty  životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 42. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.