Liberecká Nisa posiluje na poli módy. Pietro Filipi do centra přišel nově, Blažek uzavřel druhou libereckou prodejnu

Praha 19. října 2018 – Největší liberecké obchodní centrum Nisa, jež patří realitní skupině CPI Property Group, posiluje v rámci kraje na poli módy. V polovině října otevřela v centru svoji prodejnu česká značka Pietro Filipi, která dříve působila v konkurenčním centru Forum Liberec. Česká módní značka Blažek pak v srpnu zavřela ve stejném konkurenčním centru svoji druhou pobočku. Obě české značky tak mají své jediné prodejny v Libereckém kraji v OC Nisa a v současné době v regionu neplánují otevírat další pobočky. Blažek v Nise působí již od roku 2008 a v nejbližších měsících plánuje modernizaci prodejny.

„Těší nás, že obě značky vyhodnotily OC Nisa jako perspektivnější obchodní centrum s afinitnější cílovou skupinou v rámci segmentu střední a vyšší módy. Pevně věříme, že i nadále se nám bude dařit posilovat pozici nejsilnějšího regionálního centra, ale také centra, které je atraktivní pro obyvatele příhraničních oblastí nedalekého Německa a Polska,“ konstatuje Pavel Ebr, asset manager CPI Property Group.

Nisa byla otevřena v roce 1999 a zásadním rozšířením prošla v roce 2008, kdy se centrum dostalo pronajímatelnou plochou do současné podoby. Dnes je Nisa největším nákupním a zábavním centrem v Liberci i celých severních Čechách. Své zboží a služby tu na třech podlažích a 50 000 metrech čtverečních poskytuje přes sto padesát obchodů a stánků. CPI Property Group se stala majitelem centra počátkem loňského roku a v současné době plánuje jeho modernizaci.

Více o CPI Property Group

CPI PROPERTY GROUP patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 8 miliard eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. S velmi rozmanitým portfoliem 418 nemovitostí pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Skupina je největším vlastníkem maloobchodních ploch v České republice, největším hotelovým operátorem v ČR dle ubytovací kapacity a druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení. V září 2017 byla CPI Property Group ohodnocena ratingovou agenturou Moody’s investičním stupněm Baa3, který se v dubnu 2018 změnil ze stabilního na pozitivní. V dubnu 2018 získala skupina CPI Property Group od agentury S&P Global Ratings nový dlouhodobý kreditní rating BBB. V říjnu 2018 pak agentura Moody’s zlepšila dlouhodobý investiční rating společnosti CPI Property Group z Baa3 na Baa2 a změnila výhled na stabilní.