Ultratichý chod jen 26 dBA a vysoký chladicí výkon. Zalman rozšiřuje nabídku CPU chladičů o top model CNPS9X Optima

22. 10. 2018 – (Zalman Tech Co., Ltd.) – Nový CPU chladič Zalman je vybaven čtyřmi teplovodivými měděnými trubicemi pro přímý odvod tepla (DTH) a poskytuje maximální chladicí efekt až do 180 W TDP. Je kompatibilní s většinou procesorů Intel a AMD.

Použitý ventilátor chlazení s efektním bílým led podsvícením se vyznačuje velmi tichým chodem, pouhých 26 dBA, a chladič se tak řadí mezi nejtišší na trhu. Hluk chladiče při provozu nepřesahuje 26 dBA a je nižší než například ticho studijní místnosti v knihovně (40 dBA) nebo pracovní ruch v kanceláři (50 dBA). Regulace otáček je řízena automaticky pomocí funkce PWM. Lopatky ventilátoru mají tvar žraločí ploutve, který napomáhá snižovat hlučnost a vibrace ventilátoru a zvyšuje plynulost toku vzduchového proudu.

Chladič Zalman CNPS9x Optima se snadno instaluje, je kompatibilní s většinou soketů Intel i AMD a dodává se s teplovodivou pastou ZM-STG2M pro zvýšení chladicího účinku.

Cena a dostupnost:

Chladič Zalman CNPS9x Optima je k dostání prostřednictvím sítě internetových obchodů a specializovaných prodejen.  Doporučená koncová cena je 599 Kč včetně DPH.

Technické údaje CNPS9X Optima

Použité materiály: hliník/měď

Otáčky ventilátoru: 600 – 1 500 rpm ± 10 %

Regulace otáček: PWM

Hluk: max. 26 dBA ± 10 %

Typ ložiska: Rifle

Hmotnost: 594 g

Rozměry: 123 × 72 × 156 mm

Kompatibilita: Intel LGA 115X/775 a AMD AM4/AM3+/AM3/FM2+/FM2

—————————————————————

Společnost Zalman Tech Co., Ltd. Byla založena v roce 1999 a zavedla do světa počítačů koncept tiché výpočetní techniky “Noiseless Computing”. Bezhlučné chlazení počítačů bylo stále více vyžadováno a přispělo k rychlému růstu značky ZALMAN, která poskytovala trhu ultratichá chlazení stolních počítačů. Zalman si následně upevnil své postavení na trhu investicemi do výzkumu a vývoje, vysokou kvalitou výroby, globálním marketingem a kvalitní zákaznickou podporou.

Aktivity značky Zalman zasahují do inovativních řešení, jako jsou 2D/3D konverzní LED monitory, napájecí zdroje s chlazením, chlazení pro notebooky, sluchátka Surround Sound & Dual Stereo nebo herní rozhraní FPS GUN. To vše potvrzuje slib společnosti Zalman poskytovat “Cool Innovations“, inovace, které jsou opravdu cool.