Vodafone od 28. do 31. října symbolicky propojí Česko a Slovensko

22. října 2018 – Před sto lety vzniklo Československo, a protože Vodafone jako telekomunikační operátor umí překonávat hranice, rozhodl se znovu Česko a Slovensko symbolicky propojit.  Zákazníci Vodafonu tak mohou volat na Slovensko zdarma, a to počínaje státním svátkem 28. října do 31. října včetně.

Po dobu čtyř dnů nezaplatí zákazníci, a to včetně firemních, za hovory na Slovensko ani korunu. Konkrétně půjde o hovory uskutečněné ze sítě českého Vodafonu na slovenská čísla spředvolbou +421.  

Vodafone jen během letošního září spojil z Česka na Slovensko více než 1,5 milionu hovorů. Slovensko je tak druhou zahraniční zemí, kam lidé z Česka nejčastěji volají. Podíl hovorů na Slovensko dělá 15 procent. Ukazuje se také, že řada zákazníků stále nemá chytrý mobilní telefon a nevyužívá například internetové volání.

„Telefonování bylo pro veřejnost dostupné už při vzniku Československa, proto jsme jako dárek k výročí zvolili toto symbolické propojení Česka a Slovenska telefonováním zdarma,“  říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Volání na Slovensko zdarma se aktivuje automaticky, není potřeba nic nastavovat. Pokud mají zákazníci ve svém tarifu volné minuty pro volání na Slovensko, budou se čerpat nejdříve tyto minuty. Po jejich provolání už ale také nebudou platit nic. Více najdete na www.vodafone.cz/vyroci.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu s principy udržitelného podnikání se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 195 milionů korun. Za 12 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz