HTC představilo světově první blockchainový telefon EXODUS 1

Fanoušky čeká špičková bezpečnost i unikátní systém obnovení klíčů. Ke spolupráci na rozvoji technologie zve společnost i vývojáře třetích stran a krypto komunitu.

Praha, 23. října 2018 – Společnost HTC dnes spustila období předběžného přístupu ke svému prvnímu blockchainovému telefonu EXODUS 1. Smartphone je vybaven zónou, která je zabezpečená oddělením od systému Android. Zde budou uloženy klíče od kryptoměn, NFT cenností a v blízké budoucnosti i klíče od uživatelských dat uložených v blockchainové síti. Revoluční je unikátní systém obnovení klíčů Social Key Recovery, vyvinutý pro případ ztráty nebo odcizení telefonu. Skvěle řeší i situaci, kdy majitel zapomene svůj kód. Samozřejmostí je prémiové zpracování a výkon, který fanoušci od vlajkových lodí HTC očekávají.

HTC EXODUS 1 je možné předobjednat na stránkách www.htcexodus.com za 0,15 BTC, nebo 4,78 ETH. Odesílání prvních kusů je plánováno na prosinec 2018.

„Před 10 lety HTC představilo první smartphone se systémem Android a brzy uplyne 10 let od představení měny Bitcoin a vzniku prvního bloku Genesis Block“ řekl generální ředitel HTC pro decentralizované technologie Phil Chen. „EXODUS 1 je základním kamenem krypto internetu. Jsme přesvědčeni, že mobilní zařízení budou hlavní platformou, díky které naplní digitální aktiva i decentralizované aplikace svůj potenciál. Vyhledáváme proto partnerství s vývojáři, kteří nám tuto vizi proměnit v realitu.“

Decentralizované bezpečí

HTC EXODUS 1 disponuje zabezpečeným prostorem pro klíče k veškerým digitálním aktivům, který je oddělen od operačního systému. Díky tomu poskytuje vyšší ochranu než běžně dostupné aplikace pro správu kryptoměn. Navíc HTC vyvinulo unikátní mechanismus Social Key Recovery pro obnovení klíčů, který funguje i v případě ztráty či odcizení smartphonu. Dokonce vyřeší i zapomenutí přístupového kódu. Uživatelé si jednoduše vyberou několik důvěryhodných přátel, které požádají o instalaci aplikace pro správu klíčů. Tajný algoritmus pro sdílení pak rozdělí jejich seed na části, které rozešle na vybrané kontakty. O přístup ke svým prostředkům tak uživatel nepřijde za žádných okolností. Navíc si může být jistý, že k jeho kódům nemá přístup ani HTC.

Budoucnost blockchainu

Příchod Bitcoinu a Etherea přinesl ideu digitálních vzácností a nezaměnitelných cenností NFT. EXODUS 1 je prvním krokem HTC ve snaze vytvořit platformu a distribuční kanály pro kreativce, kteří tvoří jedinečné digitální zboží. Dalším krokem bude uvolnění API vývojářům třetích stran, kteří získají možnost používat EXODUS 1 k ochraně klíčů a podepisování transakcí. HTC uvolní API správce klíčů Zion i SDK peněženky partnerům, kteří sdílí vizi rozrůstání blockchainového ekosystému a jeho budování na základech bezpečnosti a důvěry.

Výrobce spustil pro období předběžného přístupu i nový kanál „HTC EXODUS (OFFICIAL)“ na platformě Telegram. Tam bude sbírat zpětnou vazbu i návrhy na vylepšení zabezpečení i vestavěné peněženky.

Aktuální informace o projektu naleznou fanoušci na sociálních sítích pod hashtagem #HTCExodus a na Youtube, kde bude Phil Chen s týmem uveřejňovat své vlogy: https://youtu.be/V3WBPz6thD8

Specifikace:

Paměť 6 GB RAM, 128 GB úložiště
Operační systém Android O
Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobile platform
Odolnost IP68
Displej 6″, Quad HD+, 18:9
Fotoaparát 16MPx duální fotoaparát s funkcí Zoom

8MPx duální selfie fotoaparát s efektem bokeh

4K video, 60fps

Baterie 3500mAh
Cena 0.15 BTC / 4,78 ETH

O HTC

Cílem společnosti HTC Corporation je přinášet na trh brilantní technologie. Již od roku 1997, kdy představila první kapesní počítač, nabízí společnost oceňovaná zařízení. Nechybí mezi nimi uznávané řady smartphonů HTC U a HTC Desire, ani aktuálně nejpokročilejší virtuální realita na trhu HTC Vive se širokým portfoliem příslušenství. Akcie HTC jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů (TWSE: 2498). Více informací na www.htc.com.

O projektu Exodus:

Projekt Exodus představuje technologii smartphonu, který bude základním kamenem decentralizovaného webu. Po 20 letech vývoje mobilních zařízení a virtuální reality investuje společnost HTC do spojení technologie blockchain a mobilního telefonu. To přinese novou éru bezpečných transakcí i ukládání dat. Více informací na www.htcexodus.com.