Lenovo přináší nejvýkonnější pracovní notebooky v historii

Praha, 18. října – Společnost Lenovo představila dva nové přírůstky do svého portfolia výkonných mobilních pracovních stanic a notebooků. Zatím nejtenčí, nejlehčí a nejvýkonnější pracovní stanice Lenovo ThinkPad P1 přináší perfektní kombinaci spolehlivosti a tradičního designu. K těmto notebookům pak přibyl model Lenovo ThinkPad X1 Extreme, doposud nejvýkonnější zařízení ve své kategorii.

Pokud pro svou práci potřebujete tenký, lehký a přitom odolný a výkonný notebook, bude pro vás ThinkPad X1 Extreme ideální volbou. Kombinace hliníku, skelných a karbonových vláken použitých při výrobě šasi dodává notebooku maximální odolnost před mechanickým poškozením. S nejnovějšími procesory Intel Core s podporou až Core i9, diskrétní grafickou kartou NVIDIA GeForce 1050 Ti maxQ a 64 GB RAM vás tak nenechá nikdy na holičkách.

Nejen na cestách ocení uživatelé velkou integrovanou baterii s výdrží až 15 hodin na jedno nabití. Díky technologii Rapid Charge je navíc možné získat 80 % kapacity baterie pro další práci už po jedné hodině nabíjení. Důležitou součástí ThinkPad X1 Extreme jsou prvky pro zabezpečení všech vašich dat. Ať už se jedná o dva rychlé M.2 SSD disky s možností zrcadlení, o čtečku otisků prstů, o čip dTPM 2.0, který pomáhá šifrovat vaše data, nebo fyzický kryt webkamery proti všem nezvaným hostům.

Dostatečný výkon i pro ty nejnáročnější grafické programy vám poskytne mobilní pracovní stanice Lenovo ThinkPad P1. Ta je vybavena až osmou generací procesorů Intel Xeon a Intel Core s možností přetaktování až na 4,4 GHz. Přidejte k tomu 64 GB operační paměť, certifikaci pro ISV aplikace a grafickou kartu až NVIDIA Quadro P2000 a máte stroj, který při práci nic nezastaví.

Vybavení tohoto modelu ale není na úkor velikosti a váhy – ThinkPad P1 váží pouhých 1,7 kg a jeho tloušťka nepřesahuje 18 milimetrů. Jedná se tak o nejtenčí pracovní stanici Lenovo. Profesionální výkon podporuje i perfektní zobrazení. ThinkPad P1 disponuje dotykovým 15,6palcovým IPS displejem s rozlišením až 4K, 100% pokrytím barevného gamutu Adobe a jasem až 400 nitů.

Samotný výkon ThinkPadu P1 zaštiťuje charakteristické černé provedení, skleněný touchpad a legendární ThinkPad klávesnice. Pracovní stanice by ztratila na své kompatibilnosti, pokud by k ní uživatelé museli nosit neskladný zdroj. Proto je u tohoto modelu i důraz na adaptér, který je o 35 % menší a lehčí než u předchozích modelů.

Mobilní pracovní stanice ThinkPad P1 je na našem trhu dostupná za cenu začínající na 65 000 Kč bez DPH. Výkonný notebook ThinkPad X1 Extreme je k dispozici také za cenu od 65 000 Kč bez DPH.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.