Zásnuby rodinné nostalgie s internetovým věkem

Černobílé fotoalbum je retro. Facebook je nuda. Na psaní deníku není čas. Vzpomínky jsou nenahraditelné. BABYboard od Mom4moms.cz seznamuje nostalgii s technologiemi současnosti.

V Praze 22. 10. 2018

Mohutné knihy s šitou vazbou a pevnými deskami 80. let nahradily po roce 2000 kovové šanony se zasouvacími fóliemi. O šest let později se začaly objevovat zmínky o Facebooku, který se rychle šířil v celosvětovém měřítku. Dnes žijeme v době, ve které je rodinné fotoalbum pro generace X a Y pouze retro vzpomínkou na dětství.

Doba dostupného internetového připojení, ve které už nemusíte dlouhé minuty čekat na načtení jedné fotografie, je všudypřítomná. Portál Mom4moms.cz reaguje spuštěním služby nazvané anglicky ´BABYboard´. „Představte si zeď Facebooku s příspěvky pouze o vaší rodině. Žádné ´poprvé´ a jedinečné okamžiky už nepropásnete. Všechno lze okamžitě z mobilu zaznamenat.“, vysvětluje podobu a smysl služby Vanda Horáčková Seidelová, zakladatelka portálu. V nejbližších týdnech bude možné příspěvky na BABYboardu kdykoli stáhnout v podobě fotografického deníku.

Funkcí má tak akorát. Vedle vkládání příspěvků v textové a fotografické podobě lze nastavit třídění příspěvků podle jednotlivých dětí. Příspěvky lze vkládat v aktuálním čase bez starostí o dostatečnou kvalitu fotografií nebo hlídání početních limitů.

BABYboard je méně než Facebook a více než fotoalbum. Ačkoli není jisté, zda je takové srovnání vůbec na místě. Je to jednoduše rodinný deník v době internetového věku. A rodina vždy byla a stále zůstává na prvním místě.

web: www.mom4moms.cz 

Mom4moms.cz

Mom4moms je místem, které má maminkám (a tatínkům) ulehčit jejich každodenní život a nabídnout na jednom místě vše, co by mohli pro sebe a své děti potřebovat. Rodiče mohou využívat služby jiných rodičů nebo nabízet ty své a přilepšit tak rodinnému rozpočtu, nakupovat či prodávat zboží, sdílet zážitky, získávat informace či naopak svými zkušenostmi pomáhat jiným, scházet se, bavit se, chatovat a rozvíjet sebe i své ratolesti.