Amore Finance se připojila ke globální síti RippleNet. Jednání zprostředkovala česká společnost Cleverlance

Praha, 24. října 2018 – Český fintechový startup Amore Finance se zapojil do celosvětové sítě pro rychlé platby RippleNet od společnosti Ripple. Technologie sítě umožňuje okamžité mezinárodní platby a zásadně snižuje jejich náklady i chybovost. Amore Finance připojení do sítě RippleNet řešila ve spolupráci s českou technologickou společností Cleverlance.

2018-10-24 12_23_31-amorefinance.cz _ Svět financí se mění, buďte u toho.png

RippleNet je celosvětový platební systém postavený na technologii blockchainu a umožňuje nahradit nákladné a pomalé systémy mezinárodních plateb. Startup Amore Finance, který bude poskytovat bankovní služby, se jako vůbec první v České republice zapojil do této sítě a umožní tak svým klientům využívat služby okamžitých a levných mezinárodních plateb s nulovou chybovostí. Procesem onboardingu provázela Amore Finance česká IT technologická společnost Cleverlance, dodavatel technologických inovací pro české banky a finanční instituce.

„Podle mě přežijí jen ty banky a poskytovatelé služeb, kterým jde opravdu jen o klienta, transparentnost a rychlost. RippleNet je jednoznačně budoucnost a jsem hrdý, že jsme v Česku první! V bankovnictví je to něco, jako když končily faxy a nastoupily emaily. Bohužel je pořád dost těch, kteří ještě dnes obrazně řečeno používají fax.“ říká Ondrej Spodniak, zakladatel a předseda představenstva AMORE Finance a.s.

“Technologie RippleNetu má potenciálně naprosto zásadní dopady na celosvětové ekonomické procesy. Pokud jdou posílat finanční prostředky rychlostí v podstatě stejnou, jakou dnes putují data, má to naprosto zásadní vliv na design služeb jako takových například ve sdílené ekonomice.”  dodává k projektu šéf vývoje v brněnské pobočce Cleverlance Jiří Kobelka.

O Cleverlance

Cleverlance Group je skupina českých IT společností s mezinárodní působností poskytující konzultace, řešení a služby zejména v oblastech financí, telekomunikací, utilit a veřejné správy. Do skupiny patří společnosti Cleverlance Enterpise Solutions, AEC, TrustPort, CTS TRADE IT a Cleverlance H2B. Cleverlance vznikla v roce 2000 jako ryze česká IT firma, která se specializovala na technologii J2EE a již v roce 2003 se etablovala jako největší dodavatel řešení na této platformě v ČR a SR. Tak jak firma reagovala na technologické změny i obchodní trendy, přidávala do svého portfolia průběžně nové technologie, řešení, kompetence a specifické know-how. Díky tomu se několikrát po sobě Cleverlance stala nejúspěšnějším českým poskytovatelem softwaru podle žebříčku „Technology Fast 50“ v regionu střední Evropy. Prestižním magazínem Inside byla vyhodnocena jako nejrychleji rostoucí česká vývojářská společnost.

O Amore Finance

Svět financí se mění rychleji než kdykoliv v historii. V Amore finance nás baví zvládat výzvy, a dívat se za obzor všedních dnů. V moderním fintech startupu budujeme nový druh banky, banky, která žije online v reálném čase a na vašem smartphonu. Většina populace si vůbec nedokáže představit změny, které nás v budoucnosti čekají. Tradiční bankovní trh, tak jako jsme jej doposud znali, zaniká. Amore finance je součástí investiční skupiny PREMIOT Group Ondreje Spodniaka, která působí a investuje zejména na nemovitostním trhu v Praze, v Budapešti a v Londýně, do skupiny patří poradenská společnost ZENRON Consulting, advokátní kancelář v Praze a realitní investiční společnost Europa Investment Property. Ondrej Spodniak podniká od roku 2000, má za sebou řadu významných investičních a developerských projektů na Srí Lance, Maledivách, Praze, Budapešti a v Londýně.