Datart EXPO: První ročník navštívilo skoro deset tisíc lidí

24.10. 2018, Praha – V sobotu 20. 10. na brněnském výstavišti proběhl zábavně-prodejní veletrh se spotřební elektronikou Datart EXPO s podtitulem „Spouštíme budoucnost“. Na první ročník veletrhu dorazilo téměř deset tisíc unikátních návštěvníků. Dění na veletrhu bylo možné sledovat i živě na sociálních sítích.

O víkendu do Brna přivezlo přes 80 významných světových značek nejžhavější novinky a produkty spotřební elektroniky. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o první ročník Datart EXPO, tak jsme s napětím sledovali, kolik lidí dorazí a jak to vše dopadne. Byli jsme proto velmi mile překvapeni, že na EXPO přišlo neuvěřitelných 9 336 unikátních návštěvníků. Data o návštěvnících jsme čerpali z měření pomocí SmartWiFi společnosti WIA, která byla partnerem. Toto chytré řešení monitorovalo pohyb v prostoru, kudy zákazník chodil, co ho zajímalo nejvíce a jaký čas strávil u jednotlivých stánků. Kromě vyhodnocení dat umožnilo také kvalitnější přenos internetového signálu návštěvníkům,“ okomentovala akci Lenka Mastešová, marketingová manažerka Datartu. Návštěvníci se tak mohli ihned dělit o své zážitky a dojmy s přáteli na sociálních sítích. „V příštím roce plánujeme určitě veletrh zopakovat. Chceme totiž vybudovat z Datart EXPO tradiční akci, kdy do Brna budeme každý rok na podzim vozit ty nejžhavější novinky ze světa elektra a vystavovat je zde zábavnou formou. Naším cílem je rovněž naplnit slogan Datartu: „Opravdový elektrospecialista“, a také posílit jeho pozici ve světě elektra,“ doplnila Lenka Mastešová.

Na Datart EXPO si návštěvníci mohli vystavené produkty nejen prohlédnout, ale i osahat a vyzkoušet a zároveň jim po celou dobu u expozic byli k dispozici elektro specialisté, kteří odpovídali na veškeré dotazy.  Rovněž získali možnost nakoupit elektroniku za výhodné ceny. Potkali zde také řadu slavných osobností, jako například modelku Simonu Krainovou, veslaře Ondřeje Synka či šéfkuchaře Emanuela Ridiho a Davida Valíčka. Pro nejmenší byl připraven dětský koutek a pro znavené návštěvníky pak relax zóna. Návštěvníci se také mohli zastavit u U-rampy, na které BMX jezdci předváděli jedinečnou Freestyle show nebo ve fotokoutku Canonu či Instaxu. Velmi oblíbenou zastávkou se stal i Siemens truck s kávou, kde nabízeli selfie cappuccino, tedy kávu s vlastním portrétem. Svůj stánek zde měl i projekt Můj první počítač, který se zabývá aktuální tématem bezpečnosti dětí na internetu.  

Gamingová zóna byla připravena ve spolupráci s agenturou PLAYzone.cz. V jejím rámci se konaly finále dvou soutěží PlayStation Mistrovství ČR v konzolových hrách a Datart EXPO Fortnite Cup. V prvním českém Fortnite turnaji hráli přímo před zraky diváků známé osobnosti Fortnite streamovací scény spolu s kvalifikovanými dvojicemi z turnajů na www.PLAYzone.cz. Do kvalifikací se přihlásilo rekordních 2 048 hráčů. Vítězi Datart EXPO Fortnite Cupu se stali hráči Fennixxos a Skailer z týmu 20 cm.  Ve finále PlayStation Mistrovství ČR v konzolových hrách se utkalo 16 nejlepších hráčů, kteří postoupili z kvalifikačních kol ze 407 registrovaných, se 4 významnými influencery. Postup do evropského kola nakonec vyhrál Štěpán “RIIJK” Sobocki z týmu eSuba. „Na Datart EXPO jsme hráčům přichystali unikátní koncepty ve dvou různých hrách. Velkým lákadlem byl zejména premiérový ročník PlayStation Mistrovství ČR v konzolových hrách a jeho turnaj ve FIFA 19, který z nejlepších lokálních hráčů určil reprezentanta pro prestižní mezinárodní turnaj PlayStation Continental Cup v Paříži. Za průlomovou bychom si troufli označit také první domácí offline akci ve Fortnite, největším herním hitu současnosti, kde se o desítky tisíc korun utkaly herní osobnosti i nejlepší čeští a slovenští hráči,“ uvedl Michal Nagy, Account Director PLAYzone.cz.

Celým dnem provázelo slavné moderátorské duo – Alžběta Trojanová a Mikoláš Tuček. Program zpestřilo speciální tanečně-projekční představení Interactive Dance Show a také hudební vystoupení Circus Brothers a Eddie Stoilow.  Brány výstaviště se uzavřely ve 22 hodin.