HP představilo nové prémiové počítače z řad HP Spectre a HP Elite

Praha, 25. října 2018 — HP Inc. představilo nová zařízení ze svých prémiových řad HP Spectre a HP EliteBook. Nové spotřebitelské i firemní notebooky a periferie staví na stejných pilířích jako dosud – na prémiovém designu, výkonu, funkcích i zabezpečení. Mezi novinkami se uživatelé mohou těšit na HP Spectre x360 13 s nejdelší výdrží na baterii u čtyřjádrového konvertiblu na světě, HP Spectre x360 15, vůbec nejvýkonnější konvertibl z řady Spectre, HP EliteBook x360 1040 G5, nejmenší a nejlehčí 14palcový firemní konvertibl na světě a zároveň první firemní konvertibl s gigabitovým modulem 4G LTE, ale také monitor HP EliteDisplay E243d a myš HP USB Fingerprint Mouse s čtečkou otisků prstů pro jednoduché přihlášení.

Neustále roste poptávka po osobních zařízeních, která nabídnou nové funkce a možnosti a zároveň se bez problémů přizpůsobí zaneprázdněnému životnímu stylu jejich uživatelů. Nejvíce to platí právě u zákazníků ohlížejících se po prémiových zařízeních, neboť 45 % z nich používá svůj laptop většinu času mimo domov. Laptopy přitom zůstávají nejdůležitějším každodenním pracovním nástrojem pro celých 82 % mileniálů.

„Tradiční hranice mezi osobním a pracovním životem se stírají. Lidé dnes proto hledají technologie, které se bez problémů přizpůsobí všem prostředím a zároveň jim dají prostor pro osobní vyjádření. Naše nejnovější přírůstky do řad HP Spectre a HP Elite na to myslely a přináší opět nejen styl, ale i nové standardy výkonu, konektivity a zabezpečení,” řekla Anne-Sophie Hadberg, GM and VP EMEA, Personal Systems, HP Inc.

Nová zařízení HP Spectre – prémiovější v každém ohledu

Precizně zpracované hliníkové šasi nových počítačů HP Spectre x360 13 a HP Spectre x360 15 bude opět k dostání v oblíbené matné šedočerné barvě s mědenými prvky, ale také v novém modrém odstínu se světle bronzovými prvky. Důraz byl kladen i na funkčnost designu, praktickou novinkou je USB-C port umístěný na pravém zadním zkoseném rohu, který umožní lepší manipulaci s napájecím kabelem. Novinkou je také oboustranné zkosení hran notebooku, díky kterému ho lze snadněji otevírat. Funkční je i ochranná mřížka reproduktorů – mikrootvory umožňují lepší průchod zvuku tradičně vyladěného společností Bang & Olufsen.

Stejný důraz jako u předchozí generace byl kladen na zabezpečení. Jeho součástí je již známá volitelná funkce HP Sure View – integrovaný soukromý filtr minimalizující pozorovací úhly displeje. Novinkou je však hardwarové tlačítko, které umožňuje vypnutí webkamery.  

Nová zařízení byla koncipována, aby byla stále připojená a vždy v pohotovosti. Ruku v ruce s tím jde dlouhá výdrž na baterii, která v případě HP Spectre x360 13 činí až 22,5 hodiny (tedy o 37 % více než u předchozí generace) a v případě HP Spectre x360 15 až 17,5 hodiny. Volitelný gigabitový 4G LTE modul u 13palcové verze a u obou ultrarychlá Wi-Fi s rychlostí stahování až 1 gigabit umožní rychlé připojení v podstatě odkudkoliv. Systém napájení connected modern standby umí udržovat emaily, kalendáře i kontakty neustále aktuální a spustí a přihlásí uživatele téměř okamžitě pomocí čtečky otisků prstů nebo na hlasový pokyn.

Aby oba modely mohly přizpůsobit svůj výkon potřebám každého uživatele, jsou vybaveny funkcí HP Command Center. Jedná se o patentované řešení s až čtyřmi různými módy umožňujícími optimalizaci výkonnosti systému, rychlosti větráčků a chlazení podle používaných aplikací. V praxi tak lze ztišit větráčky například při sledování filmu nebo naopak zvýšit výkon při náročnější práci, jako je úprava fotografií.

Menší, třináctipalcový model cílil především na maximální mobilitu, dostal však špičkový hardware v čele s nejnovější 8. generací procesorů Intel® Core™. Patnáctipalcová verze je naopak zatím nejvýkonnější konvertibilní laptop z řady HP Spectre, předchozí generaci výkonem poráží dokonce o celých 20 %. Těží přitom z nově řešeného chlazení, nejnovějších šestijádrových procesorů Intel® Core™ 8. generace a volitelné grafiky NVIDIA GeForce® GTX 1050Ti s technologií Max Q. Kromě toho nabízí různé varianty displeje včetně volitelného dotykového 4K displeje nebo až 650nitového FHD displeje (jednoho z nejjasnějších spotřebitelských panelů vůbec) a až dva porty Thunderbolt™ 3 podporující použití dvou 5K monitorů.

K 10letému výročí rodiny Elite

Nový HP EliteBook x360 1040 G5 navazuje na desetiletou tradici portfolia zařízení s označením HP Elite. Jeho atraktivní hliníkové šasi s anodizovanou povrchovou úpravou ukrývá 14palcový displej v 13palcovém těle. Nejen díky němu prošel náročnými testy odolnosti MIL-STD.

Prémioví zákazníci musí téměř bez výjimky pracovat na cestách, proto má nový model až 17hodinovou výdrž na baterii, gigabitový 4G LTE modul, volitelný HP Outdoor Viewable Display s antireflexní úpravou a až 700nitovým panelem a volitelnou funkci HP Sure View, kterou lze použít stejně dobře uvnitř jako venku. Jedním z hlavních rozhodovacích faktorů při koupi nového počítače je zabezpečení – HP EliteBook x360 1040, ale i všechna ostatní zařízení z rodiny HP Elite patří mezi nejbezpečnější a nejlépe spravovatelná PC na světě díky hardwarově posílenému zabezpečení a unikátním funkcím jako HP Sure Start Gen 4 (jediný BIOS na světě schopný samoopravy) a Sure Recover with Embedded Reimaging, která uživateli umožní obnovit PC do bezproblémového stavu v řádu minut.

Co se hardwarového vybavení týče, dostal HP EliteBook x360 1040 také volitelný gigabitový 4G LTE modul, 8.generaci procesorů Intel® Core™, až 32GB paměť a až 2TB úložiště – je díky tomu připraven na jakýkoliv malý i velký úkol.

Ve spolupráci se společností Zazzle nyní HP zákazníkům přináší také široké možnosti personalizace laptopů HP Elite. Mohou si totiž sami vytvořit laserem vyřezávané polepy na ozdobení zadní strany monitoru a vytvořit si skutečně osobitá zařízení. Firmy zase mohou jednoduše dát svým zákazníkům na oči svou značku.

Kromě laptopů přidalo HP další dvě nová zařízení – dokovací monitor a myš. HP EliteDisplay E243d Docking Monitor představuje jednodušší a čistší alternativu k samostatným dokovacím stanicím s jediným USB-A nebo jediným napájecím USB-C™ kabelem pro přenos dat a videa a dostal také vyskakovací webkameru. Nová myš HP USB Fingerprint Mouse zase umožňuje díky čtečce otisků prstů odemknout počítač s Windows 10 jediným dotykem. Obě řešení mají za cíl především usnadnit práci, zvýšit produktivitu a zároveň posílit zabezpečení.

Cena a dostupnost

 

  • HP Spectre x360 13 bude v České republice dostupný v prosinci za cenu začínající na 29 990 Kč.

 

  • HP Spectre x360 15 bude v České republice dostupný v prosinci za cenu začínající na 47 590 Kč.
  • HP EliteBook x360 1040 bude v České republice dostupný v prosinci za cenu začínající na 34 990 Kč.
  • HP USB Fingerprint Mouse bude v České republice dostupná v únoru za 990 Kč.
  • HP EliteDisplay E243d Docking Monitor bude v České republice dostupný v lednu za 9 990 Kč.
  • Zakázkové polepy pro řadu HP EliteBook 1000 jsou již dostupné na www.zazzle.com/hpelite za cenu začínající na 19,95 dolarech (cca 450 Kč).

*Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

Tagged