Dell uvádí nové modely extrémně odolných notebooků Latitude Rugged

PRAHA, 29. října 2018: Ta nejtěžší zaměstnání na světě vyžadují některé z nejtvrdších tréninků a stejná disciplína přinesla také další generaci vysoce odolných notebooků Dell Rugged. Každý systém je znovu a znovu testován, aby překonal standardy a nastavil „laťku odolnosti“ ještě výš. Od továren k záchranným složkám, ve skladech i na ropných plošinách, zákazníci potřebují spolehlivost, konektivitu a výkonnost 24 hodin denně. A Dell je jediným prémiovým výrobcem vysoce odolných notebooků, zařízení 2v1 a tabletů, které jsou používány v opravdu náročných pracovních prostředích.

Jedním z nejnáročnějších uživatelů notebooků Rugged je průzkumník National Geographic a horolezec, který má na kontě řadu prvovýstupů, Mike Libecki. Dokončil více než 80 expedic, včetně dobrodružných výprav na místa, která žádný člověk předtím nenavštívil. Stejně jako na jeho cestách do Peru, Francouzské Polynésie, Grónska, Nepálu a Indie, doprovázel Mika notebook Dell Rugged také na jeho poslední cestě do Číny a co je ještě důležitější, pomohl přivést ho zpět. V tomto videu Mike nabízí divákům možnost okusit chuť expedičního života, aby se podívali na kompletně přepracovanou řadu notebooků Dell Rugged a vysvětluje, proč jeho zařízení nemohou nikdy selhat.

Modelová řada Rugged je konstruovaná, navržená a extrémně náročně testovaná pro dosažení nekompromisního výkonu pro náročné zákazníky, jako jsou právě Mike nebo např. firma McLaren.

Společnost Dell oznámila nejnovější přírůstky do rodiny Rugged: Dell Latitude 7424 Rugged Extreme a notebooky Dell Latitude 5424 a 5420 Rugged. Žádní dva zákazníci s počítači Rugged nejsou stejní, ale mají něco společného: potřebu kombinovat spolehlivou a bezpečnou správu se spolehlivostí a ovladatelností Dell Latitude bez ohledu na to, kde pracují a co dělají.

Odolnost proti tvrdým dopadům a otřesům je pouze základním předpokladem, ale pouze přežít nestačí. Zákazníci očekávají, že jim počítače Dell Rugged budou poskytovat lepší schopnosti a zkušenosti. Tyto nové notebooky tedy poskytují snadnější prohlížení, v interiéru i exteriéru pro větší použitelnost, ať už v dešti nebo na přímém slunci, díky jasnějším (1000-NIT) a ostřejším plnoformátovým displejům s lepším barevným gamutem. A díky této nové generaci notebooků mohou zákazníci pracovat déle než 14 hodin bez přerušení díky dvěma za chodu vyměnitelným bateriím s kombinovaným nabíjením.

Pokud jsou volbou externího úložiště pro zálohování a stahování dat optické jednotky, modely 7424 a 5424 nabízejí volitelnou optickou mechaniku Blu-ray. Méně disků znamená méně práce. A pro uživatele, kteří potřebují více přenositelnosti, je nový model Dell Latitude 5420 Rugged o 22 % lehčí a tenčí, aniž by se vzdal klasické robustní všestrannosti značky Dell.

S každým novým notebookem řady Rugged získávají uživatelé vylepšenou bezpečnost a možnost rychlejšího přihlášení díky funkci rozpoznávání obličeje “Windows Hello” a výrazně lepší výkon díky nejnovější generaci čtyřjádrových procesorů Intel, grafické čipy AMD pro pracovní stanice, obrovské úložiště dat a zcela nové a účinné řešení chlazení, které udržuje vše pod kontrolou v jakémkoliv prostředí.

A protože konektivita je zcela zásadní, jsou tyto nové počítače Rugged k dispozici s Cat16 4G / LTE připojením další generace. Zařízení budou mít lepší připojení s možností přístupu k Pásmu 14 jako dostupnou volbu pro modelovou řadu Dell Rugged, takže záchranné složky se mohou spolehnout na konektivitu, když ji potřebují nejvíce.

Dostupnost

Tato specializovaná řada odolných notebooků je dostupná na našem trhu v široké síti Dell EMC partnerů orientujících se především průmyslový a stavební sektor. Tyto odolné počítače si u nás našli své uživatele například v segmentu průmyslu ve výrobních provozech, u techniků v energetickém sektoru, geodetů či pracovníků v lesnickém hospodářství. Starší generace jsou známé rovněž u složek záchranného systému a také u složek policie a armády. Všechny tyto uživatele spojuje požadavek na odolnost zařízení schopné spolehlivého provozu v náročných podmínkách. Společnost Dell k těmto zařízením nabízí servisní zajištění v místě jeho používání do druhého pracovního dne na stejné úrovni jako u jiných běžných firemních PC značky Dell.

Pro další informace navštivte webové stránky Dell Rugged.

O společnosti Dell

Se svými oceňovanými stolními i přenosnými počítači, zařízeními 2v1, tenkými klienty, výkonnými pracovními stanicemi a odolnými zařízeními pro specializovaná prostředí, monitory nebo bezpečnostními řešeními a službami pro koncové body dodává společnost Dell dnešním pracovníkům vše, co potřebují k bezpečnému připojení, produktivní práci a týmové spolupráci kdykoli a odkudkoli. Společnost Dell, součást skupiny Dell Technologies, poskytuje své služby zákazníkům od spotřebitelů až po organizace všech velikostí ve 180 zemích.