Za knihy lze zaplatit i benefity od Sodexo

Praha, 29. října 2018 – Od začátku letošního roku mohou zaměstnanci uplatňovat poukázky Flexi Pass a karty Flexi Pass CARD od společnosti Sodexo také na nákup knih. Otevírají se jim tak nové možnosti, jak využít zaměstnanecké benefity například na nákup vánočních dárků pro své blízké.

Více než 2/3 Čechů alespoň jednou měsíčně otevřou knihu. Denně čte 16 % dospělých, vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos pro Sodexo Benefity. Vánoční dárek v podobě knihy je tedy téměř sázka na jistotu. Ač jsou poukázky zaměstnanecký benefit, lze je využít na nákup nejen odborné, ale i volnočasové literatury. Dají se za ně pořídit romány, detektivky, cestopisy, encyklopedie i kuchařky.    


Benefity Sodexo je možné platit u partnerských knihkupců, mezi něž patří například Knihy Dobrovský, Luxor, Grada, Leda a další. Kompletní seznam prodejních míst je k nalezení na webové stránce www.mujpass.cz, která je zároveň uvedena na každé poukázce a kartě Flexi Pass. Benefity se vztahují na všechny typy knih bez omezení.

Platnost benefitních poukázek Flexi Pass vydaných společností Sodexo končí k poslednímu dni následujícího roku od data vydání. Získané bonusy se tak vyplatí uplatnit mimo jiné při příležitosti vánočních nákupů a potěšit tak knihou pod stromečkem sebe nebo své blízké.

Čerpat zaměstnanecké benefity na nákup knih je možné díky novele zákona o dani z příjmů z roku. Příspěvek na jejich nákup je nyní osvobozen od platby daní a pojistného pro zaměstnance. Uživatelů, kteří mohou tento způsob uplatnění platebních karet a poukázek od společnosti Sodexo využít, jsou řádově desetitisíce.

Sodexo v České republice

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).