Dassault Systèmes představuje SOLIDWORKS 2019

 

  • Nejnovější portfolio nástrojů pro 3D navrhování a konstruování pomáhá inovátorům urychlit proces od návrhu k výrobě produktu.
  • Řešení SOLIDWORKS klade důraz na propracovanost návrhů, detaily a řeší komplexní problémy.
  • Mezi nové prvky pro rok 2019 patří rozšířená funkce „Large Design Review“, která umožňuje větší flexibilitu návrhu a „SOLIDWORKS Extended Reality“ pro návrhy, které využívají virtuální a rozšířenou realitu.

 

VELIZY-VILLACOUBLAY, Francie 30. října 2018 — Společnost Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA) uvedla SOLIDWORKS 2019. Jde o nejnovější verzi portfolia aplikací pro 3D navrhování a konstruování. SOLIDWORKS 2019 obsahuje vylepšení a nové funkce, které pomohou milionům technických projektantů zdokonalovat proces produktového vývoje. Urychlí se tak uvedení produktů do výroby a vzniknou tak nové možnosti pro širší spektrum zákazníků.

Řešení SOLIDWORKS 2019 stojí na platformě 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes a rozvíjí navrhování a výrobní proces pomocí digitálních možností. Ty, které řeší i složité návrhy a umožňují detailní odbornou práci. Díky novým prvkům mohou vývojářské týmy lépe pracovat s velkými objemy dat a obsáhnout celistvější digitální zachycení návrhů. SOLIDWORKS 2019 také nabízí nové technologie a tok pracovních činností, které zlepší spolupráci v rámci navrhování a projektování.

„SOLIDWORKS používáme při podpoře zavádění desetimetrového dalekohledu Maunakea Spectroscopic Explorer, který otevře nové možnosti vědeckých objevů,“ uvedl Greg Green, strojní konstruktér ve společnosti Canada France Hawaii Telescope. „Z našeho konstrukčního procesu vycházejí značné objemy dat. Finální verze teleskopu bude obsahovat přes 100 000 součástek. Potřebovali jsme technologii, která si poradí s rozsáhlými konstrukčními projekty a řešení SOLIDWORKS to dokáže.“

Vedle dalších nových prvků nabízí SOLIDWORKS 2019 díky rozšířené funkci „Large Design Review“ větší flexibilitu při rychlém zjišťování podrobností nebo provádění změn v modelu. Také výrazně zvyšuje výkonnost při ovládání zobrazení na pokročilém grafickém hardwaru. Kromě toho SOLIDWORKS 2019 umožňuje týmům komunikovat i mimo návrhářskou komunitu díky přidání markupů do součástek a kompletací přímo s použitím dotykového zařízení, ukládání spolu s modelem a exportování ve formátu PDF.

Dalším významným prvkem SOLIDWORKS 2019 je funkce pro rozšířenou realitu „SOLIDWORKS Extended Reality (XR)“. Jde o novou aplikaci pro publikování CAD dat vytvořených v SOLIDWORKS – včetně světelných, kamerových, materiálových, obtiskových a pohybových animací – a s využitím virtuální a rozšířené reality a webových prohlížečů. Čím dál dostupnější imerzivní zařízení přispívají k rozšiřování ekosystému technologických a interaktivních zkušeností. Návrháři a konstruktéři mohou využívat funkci SOLIDWORKS XR k tomu, aby lépe revidovali návrhy prostřednictvím interní i externí spolupráce, efektivněji prodávali návrhy, školili uživatele v kompletaci a práci s produkty a prohlubovali spolehlivost návrhů v celém procesu produktového vývoje.

„Tato nová verze SOLIDWORKS je plná vylepšení a inovací, které vycházejí z poznatků a zpětné vazby od komunity SOLIDWORKS. Neustále posouváme naše produkty kupředu, co se týče využitelnosti, kvality i produktivity, a řešení SOLIDWORKS 2019 poskytuje kompletní návrhový ekosystém,“ doplnil Gian Paolo Bassi, generální ředitel SOLIDWORKS ve společnosti Dassault Systèmes. „Návrháři a konstruktéři, pro které je prioritou efektivní navrhování, smysl pro detail a inovace a současně vyhledávají různé možnosti virtuální a rozšířené reality, si mohou vyzkoušet dílnu budoucnosti, v níž digitální data návrhu usnadňují vizualizaci součástek ve 3D a zdokonalují převod virtuálních návrhů v realitu.“

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 220 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na https://www.3ds.com/cz-cz/.