Kulturní průvodce GoOut.cz expanduje do Berlína

Praha, 30. 10. 2018 – Český kulturní a vstupenkový portál GoOut, kompletně pokrývající akce od hudby přes divadlo po výstavy, expanduje do Berlína. Německo se tak vedle Česka, Polska, Finska a Estonska stává pátou zemí, kde GoOut působí. Přes český portál si každý měsíc koupí vstupenku bezmála čtvrt milionu lidí.

Německá cesta GoOutu začne mapováním kulturního dění v Berlíně a festivalů po celé zemi. Prodej vstupenek a přehled pro další města budou následovat v průběhu roku 2019.

“Berlín je logický první krok – intenzita kulturního dění je tam opravdu neuvěřitelná. Zároveň je to město, kam míří za kulturou spousta fanoušků z Čech i Polska, kde již působíme. Berlínská kulturní scéna je navíc těžká na orientaci, protože spousta míst nemá standardní web – dozvědět se o některých akcích vyžaduje skoro detektivní práci a výbornou znalost prostředí,” komentuje expanzi Emily Brandi, šéfka německé části projektu.

“Berlín je kulturní metropole par excellence, s obrovským množstvím lokálních fanoušků i zahraničních návštěvníků – a přitom postrádá službu podobnou té naší. Kromě prodeje vstupenek totiž lidé na GoOutu najdou i špičkově zpracované kulturní inspirace v kompletní šíři, můžou si ukládat své oblíbené akce a umělce, zvát na ně další lidi… Přidaná hodnota “kulturního marketplace” nám získala širokou uživatelskou základnu v Česku, věříme tudíž, že s tímto modelem uspějeme i v Německu,” říká k expanzi Vojtěch Otevřel, spoluzakladatel a CEO společnosti.

“Naší hlavní misí totiž je přivádět více lidí ke kvalitní kultuře, proto ten důraz na přehledný a kvalitně zpracovaný kulturní přehled. Zákazníci se k nám vracejí nejen kvůli nákupu vstupenek – i když si troufnu tvrdit, že ho máme nejrychlejší a uživatelsky nejpříjemnější  ze všech českých předprodejních sítí – ale hlavně zjistit, co se kde děje. Zkrátka dostáváme lidi ven, z čehož profitují jak pořadatelé akcí, tak kultura a společnost jako celek,” vysvětluje vizi portálu Otevřel. “Německem to samozřejmě nekončí, naším plánem je stát se kulturní službou číslo jedna i za Kanálem a dál.”

Se vstupenkami přes GoOut vyrazí každý měsíc ven za kulturou bezmála 250 000 lidí, což z mladého startupu dělá jednoho z největších prodejců vstupenek v Česku. Portál má téměř 300 000 registrovaných uživatelů, přes 70 000 stažení své nativní mobilní aplikace pro iOS a Android a databáze akcí v kulturním přehledu jen v Praze čítá přes 210 000 akcí ročně; další statisíce pokrývá redakce GoOut v Brně, Ostravě, Plzni a 4 největších polských městech. Společnost působí také ve Finsku a Estonsku jako exkluzivní ticketing pro 3 největší pobaltské festivaly.

Svým uživatelům GoOut nabízí rozsáhlou databázi akcí s jednoduchou filtrací podle kategorií a hudebních žánrů, návštěvník se tak snadno dostane přímo ke kulturnímu zážitku na míru svého vkusu. Ve vlastním profilu si může uživatel vytvořit i svůj seznam sledovaných položek a pak být upozorňován na akce, o které má zájem.